Linguini s omáčkou z křemenáčů

2024-09-15
Linguini with Clam Sauce

Linguini s omáčkou z mušlí

Linguini s omáčkou z mušlí je elegantní, přesto jednoduché italské mořské těstoviny. Tento recept obsahuje něžné těstoviny linguini a čerstvé mušle uvařené do dokonalosti v česnekovém bílém vinném a petrželovém zálivu, což je ideální pokrm na speciální příležitost nebo pro rafinovaný večerní jídlo.

Ingredience

– 450 g těstovin linguini
– 900 g malých mušlí, očištěných a opláchnutých
– 4 lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 240 ml suchého bílého vína
– 1/2 lžičky červeného pepře (volitelné)
– 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele
– Sůl a pepř podle chuti
– Citronové čtvrtky na podávání

Postup

1. Příprava těstovin: Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte těstoviny podle pokynů na obalu do al dente. Nasypte 1 hrnek vody z těstovin, odtáhněte těstoviny a odložte.

2. Orestujte česnek: Ve velké pánvi na středním plameni zahřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a červené papričky (pokud používáte) a orestujte asi 1-2 minuty, dokud nezačne vonět, dávejte pozor, aby se česnek nepřipálil.

3. Přidejte mušle a víno: Zvyšte plamen na středně vysoký a přidejte mušle a bílé víno do pánve. Zakryjte pánev a vařte 6-8 minut, dokud se mušle neotevřou. Vyhoďte všechny mušle, které se neotevřou.

4. Vytvořte omáčku: Jakmile se mušle otevřou, vyjměte je z pánve děrovanou naběračkou a dejte stranou. Zvětšte plamen na vysoký a nechte vino a šťávy z mušlí redukovat 2-3 minuty. Přidejte trochu vařící vody z těstovin, pokud je potřeba k dosažení požadované konzistence omáčky.

5. Zamíchejte těstoviny: Přidejte odtučněné těstoviny do pánve a promíchejte je omáčkou. Vraťte mušle do pánve a posypte nasekanou petrželí. Znovu promíchejte, aby se všechno dobře spojilo. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

6. Podávání: Podávejte těstoviny a omáčku z mušlí v mísech s citronovými čtvrtkami k vymáčknutí na těstoviny. Podle chuti ozdobte další petrželí.

Užijte si krásně chutnající Linguini s omáčkou z mušlí!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Hearty Estonian Kanasupp köögiviljadega: A Warming Chicken Soup with Garden Vegetables

Sytý estonský Kanasupp se zeleninou: Hřejivá kuřecí polévka se zahradní zeleninou

Není nic jako vydatná miska kuřecí polévky, která by vás
Hokkien Fried Noodles with Tasty Bok Choy and Exotic Shiitake Mushrooms

Hokkienští restované nudle s chutným bok choy a exotickými houbovými shiitake

Hokkien smažené nudle s chutným čínským zelím a exotickými houbami