lahodný pomalu dušený pečený švestkový roast s zimní zeleninou

2024-08-15
Delicious Slow-Braised Zwetschken Roast with Winter Vegetables

Vynikající pomalu dušený pečeně ze švestek se zimní zeleninou

Švestky, známé jako evropské švestky, přidávají do lahodné a šťavnaté pečeně dušené pomalu nádhernou sladkost. Tento pokrm, doplněný směsí zimní zeleniny, poskytuje srdcervoucí a sofistikované jídlo, které je dokonalé pro útulné večeře.

Ingredience###

Na pečeni:
– 2,5 lb hovězího ramenního masa
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 hrnek švestek, očištěných a rozpůlených
– 1 hrnek červeného vína
– 2 hrnky hovězího vývaru
– 1 lžíce rajčatového protlaku
– 2 větvičky čerstvé tymiánu
– 2 bobkové listy

Na zimní zeleninu:
– 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
– 2 pastináky, oloupané a nakrájené na kousky
– 1 tuřín, oloupaný a nakrájený na kousky
– 10 malých nových brambor, rozpůlených
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 lžička sušeného tymiánu

Postup###

1. Příprava pečeně
– Předehřejte troubu na 325°F (165°C).
– Maso z hovězího ramene hojně osolte a opepřete.
– Ve velkém nizozemském hrnci nebo těžkém hrnci vhodném pro pečení na troubě zahřejte olivový olej na středně silném ohni.
– Maso opečte ze všech stran dozlatova, asi 4-5 minut na každé straně. Meso vyjměte a odložte stranou.

2. Příprava zeleniny k pečeni
– Ve stejném hrnci přidejte nasekanou cibuli a česnek. Osmahněte do sklovata, asi 5 minut.
– Přidejte rozpůlené švestky a vařte dalších 2 minuty.
– Přilijte červené víno, míchejte, abyste odlepili nádobu a stírali hnědé kousky z dna.

3. Dušení pečeně
– Přidejte hovězí vývar, rajčatový protlak, čerstvý tymián a bobkové listy do hrnce. Promíchejte.
– Vraťte opečenou pečeni zpět do hrnce, ujistěte se, že je částečně ponořena v tekutině.
– Hrnec přikryjte poklicí a přeneste do předehřáté trouby. Dušte asi 3 hodiny, nebo dokud je maso něžné a snadno se rozpadá vidličkou.

4. Příprava zimní zeleniny
– Asi 1 hodinu před dokončením pečeně začněte připravovat zimní zeleninu.
– Předehřejte další troubu na 400°F (200°C).
– Ve velké míse smíchejte mrkev, pastináky, tuřín a nové brambory s olivovým olejem, solí, pepřem a sušeným tymiánem.
– Ochucenou zeleninu rozložte na velký plech na pečení v jedné vrstvě.
– Pečte v troubě po dobu 45-50 minut, nebo dokud není zelenina měkká a karamelizovaná.

5. Servírování
– Jakmile je pečeně hotově dušená, vyjměte ji z trouby. Nechte ji odpočinout 10 minut před nářezem.
– Servírujte pomalu dušenou pečeně ze švestek s hojnou porcí restované zimní zeleniny na straně.

Užijte si tento teplý, útěšný a plný chuti pokrm, který skvěle spojuje sladkost švestek s robustními zimními surovinami.

Don't Miss

Delicious Lemon Dill Salmon

Lahodný losos s citrónem a koprém.

Výborný losos s citrónovou nálevkou a kopr Tato lahodná receptura
Hearty Shrimp and Chorizo Paella – A Spanish Delight Bursting with Flavor

Sympatická paella s krevetami a chorizem – španělská lahůdka plná chutě

Chutná krevetová a chorizo paella – Španělská lahůdka plná chutě