Lahodný pokrm z mořských mušlí z Nantucketského zálivu s krémovou dýňovou omáčkou a fazolemi Dragon.

2024-07-17
Nantucket Bay Scallop Delight with Butternut Squash Puree and Dragon Beans

Nantucket Bay Scallop Delight s dýním a fazolkami draka

Popis:
Ponořte se do pobřežních chutí s tímto lahodným pokrmem, který kombinuje šťavnaté mušle Nantucket Bay, krémové pyré z dýně a jedinečnou, mírně zemité chuť fazolí draka. Tento pokrm je navržen jako elegantní a bohatý na chuť, ideální pro sofistikované večeře.

Ingredience:
#Na mušle:
– 450 gramů mušlí Nantucket Bay, očištěných
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce nesoleného másla
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
– 1 lžíce čerstvé petržele, nasekané

#Na pyré z dýně:
– 1 střední dýně, oloupaná, vydlabaná a nakrájená na kostky
– 2 lžíce nesoleného másla
– 60 ml smetany ke šlehání
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/2 lžičky muškátového oříšku

#Na fazole draka:
– 225 gramů fazolí draka, očištěných a rozkrojených
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:
#Pro pyré z dýně:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Vysteďte plech pečicím papírem.
2. Rozložte kostky dýně na plechu, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete.
3. Pečte v troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud dýně nebude měkká a zlatavá.
4. Přesuňte upečenou dýni do mixéru nebo food processoru, přidejte máslo, smetanu a muškátový oříšek. Mixujte dohladka a krémové konzistence. Ochutnejte solí a pepřem. Udržujte teplé.

#Pro fazole draka:
1. Přiveďte hrnec osolené vody k varu. Přidejte fazole draka a povařte 2-3 minuty, dokud nejsou měkké, ale stále křupavé.
2. Okapejte a ihned přesuňte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili jejich vaření. Okapejte a osušte.
3. Rozpálte olivový olej na pánev na středním ohni. Přidejte fazole draka, osolte, opepřete a osmahněte 3-4 minuty, dokud začnou mírně zhnědnout. Odložte stranou.

#Pro mušle:
1. Osušte mušle papírovými ubrousky a osolte a opepřete.
2. Rozpálejte olivový olej na velké pánvi na silném ohni. Přidejte mušle v jedné vrstvě, aby se v pánvi nepřeplnily. Smažte 1-2 minuty z každé strany, dokud nevytvoří zlatohnědou krustu.
3. Snížte teplotu na střední, přidejte máslo a nasekaný česnek. Vařte další minutu, přičemž mušle zalévejte rozpuštěným máslem.
4. Odstraňte z tepla, posypejte citrónovou šťávou a čerstvou petrželí.

Sestavení:
1. Na každý talíř nasypte štědrou porci pyré z dýně.
2. Nakloňte opečené fazole draka na vrch pyré.
3. Položte opečené mušle vedle nebo na fazole.
4. Ozdobte další petrželí a nakapejte poslední kapkou z hnědého másla z pánve.

Vychutnejte si tento dekadentní Nantucket Bay Scallop Delight s dýním a fazolkami draka, harmonické spojení pozemských a mořských chutí, které určitě ohromí každý jazyk.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Spanish Garlic Soup: A Delightful Spanish Sopa de Ajo Infused With Flavors of Paprika and Sherry

Španělská česneková polévka: Lahodná španělská Sopa de Ajo ochucená paprikou a sherry

Španělská česneková polévka: Lahodná španělská Sopa de Ajo s příchutí
Lavender-Infused White Wine Risotto with Spring Vegetables

Levandulově pro vonící rizoto s bílým vínem a jarní zeleninou

Rizoto s bílým vínem dochucený levandulí se jarní zeleninou Tento