Lahodný pokrm z mořských mušlí z Nantucketského zálivu s krémovou dýňovou omáčkou a fazolemi Dragon.

2024-07-17
Nantucket Bay Scallop Delight with Butternut Squash Puree and Dragon Beans

Nantucket Bay Scallop Delight s dýním a fazolkami draka

Popis:
Ponořte se do pobřežních chutí s tímto lahodným pokrmem, který kombinuje šťavnaté mušle Nantucket Bay, krémové pyré z dýně a jedinečnou, mírně zemité chuť fazolí draka. Tento pokrm je navržen jako elegantní a bohatý na chuť, ideální pro sofistikované večeře.

Ingredience:
#Na mušle:
– 450 gramů mušlí Nantucket Bay, očištěných
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce nesoleného másla
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
– 1 lžíce čerstvé petržele, nasekané

#Na pyré z dýně:
– 1 střední dýně, oloupaná, vydlabaná a nakrájená na kostky
– 2 lžíce nesoleného másla
– 60 ml smetany ke šlehání
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/2 lžičky muškátového oříšku

#Na fazole draka:
– 225 gramů fazolí draka, očištěných a rozkrojených
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:
#Pro pyré z dýně:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Vysteďte plech pečicím papírem.
2. Rozložte kostky dýně na plechu, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete.
3. Pečte v troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud dýně nebude měkká a zlatavá.
4. Přesuňte upečenou dýni do mixéru nebo food processoru, přidejte máslo, smetanu a muškátový oříšek. Mixujte dohladka a krémové konzistence. Ochutnejte solí a pepřem. Udržujte teplé.

#Pro fazole draka:
1. Přiveďte hrnec osolené vody k varu. Přidejte fazole draka a povařte 2-3 minuty, dokud nejsou měkké, ale stále křupavé.
2. Okapejte a ihned přesuňte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili jejich vaření. Okapejte a osušte.
3. Rozpálte olivový olej na pánev na středním ohni. Přidejte fazole draka, osolte, opepřete a osmahněte 3-4 minuty, dokud začnou mírně zhnědnout. Odložte stranou.

#Pro mušle:
1. Osušte mušle papírovými ubrousky a osolte a opepřete.
2. Rozpálejte olivový olej na velké pánvi na silném ohni. Přidejte mušle v jedné vrstvě, aby se v pánvi nepřeplnily. Smažte 1-2 minuty z každé strany, dokud nevytvoří zlatohnědou krustu.
3. Snížte teplotu na střední, přidejte máslo a nasekaný česnek. Vařte další minutu, přičemž mušle zalévejte rozpuštěným máslem.
4. Odstraňte z tepla, posypejte citrónovou šťávou a čerstvou petrželí.

Sestavení:
1. Na každý talíř nasypte štědrou porci pyré z dýně.
2. Nakloňte opečené fazole draka na vrch pyré.
3. Položte opečené mušle vedle nebo na fazole.
4. Ozdobte další petrželí a nakapejte poslední kapkou z hnědého másla z pánve.

Vychutnejte si tento dekadentní Nantucket Bay Scallop Delight s dýním a fazolkami draka, harmonické spojení pozemských a mořských chutí, které určitě ohromí každý jazyk.

Don't Miss

Joyous Yankee Noodle Delight

Radosné Yankee Noodle Potešení

Radostná Yankee nudlová lahůdka Radostná Yankee nudlová lahůdka je pohodlné
Rich and Hearty Beef and Vegetable Soup

Bohatá a sytá hovězí a zeleninová polévka

Bohatá a srdceryvná polévka z hovězího masa a zeleniny Polévka