Deliciously Spiced Lamb Burger with Roasted Bell Peppers and Rosemary Garlic Aioli

Vlahé jehněčí burger s pečenými paprikami a rozmarýnovým aioli s česnekem

„`html

Tento lahodný jehněčí burger je osvěžující variací na klasiku, zdobený chutnými pečenými paprikami a krémovým aioli s rozmarýnem a česnekem. Šťavnatý jehněčí karbanátek, propečený aromatickými kořením a čerstvými bylinkami, nabízí robustní chuťový profil, zatímco pečené papriky dodávají sladký a uzený nádech, který dokonale doplňuje slaný burger. Rozmarýnové česnekové aioli poskytuje bohatý a voňavý závěr, čímž tento burger činí vodící chuťovou lahůdkou pro jakoukoli příležitost.

Ingredience:

  • 450 g mletého jehněčího masa
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 4 briošky na hamburger
  • 120 ml majonézy
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé petržele, nasekané
  • 4 plátky oblíbeného sýra (volitelné)
  • Salátový list a plátky rajčat k podávání (volitelné)

Příprava:

  1. ###Pečení Papriky:### Předehřejte troubu na 200°C. Paprikové proužky dejte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete. Proházejte, dokud nejsou papriky měkké a mírně zezelenalé (20-25 minut).
  2. ###Příprava Aioli:### V menší míse smíchejte majonézu, nasekaný česnek, nasekaný rozmarýn a citrónovou šťávu. Důkladně promíchejte a osolte a opepřete podle chuti. Dejte stranou.
  3. ###Příprava Karbanátků:### V misce smíchejte mleté jehněčí maso, nasekaný česnek, kmín, uzenou papriku, koriandr a nasekanou petržel. Ochutnejte solí a pepřem. Dobře promíchejte a vytvarujte 4 stejné karbanátky.
  4. ###Pečení Karbanátků:### Rozpalte pánev na střední vysokou teplotu. Karbanátky pečte přibližně 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou upečené podle vaší chuti. Jestliže používáte sýr, položte jeden plátek na každý karbanátek v poslední minutě pečení a zakryjte poklicí, aby se sýr rozpustil.
  5. ###Sestavení Burgerů:### Lehce opečte briošky. Rozmažte dostatečné množství rozmarýnového česnekového aioli na spodní části briošek. Na každou briošku dejte karbanátek, poté přidejte pečené papriky, salátový list a plátky rajčat (pokud chcete). Zakryjte horní částí briošky.
  6. ###Podávání a Požitek:### Podávejte jehněčí burgery ihned s oblíbenými příspěvky nebo čerstvým salátem.

Dobrou chuť při požití vlahého jehněčího burgeru s pečenými paprikami a aioli s rozmarýnem a česnekem!
„`

The source of the article is from the blog kunsthuisoaleer.nl