Lahodný kuřecí koláč s dvěma kůrou.

2024-08-21
Delicious Double-Crust Chicken Pot Pie

Chutný kuřecí koláč s dvouvrstvým těstem

Chutný kuřecí koláč s dvouvrstvým těstem je pohodlný a sytý pokrm, který je ideální pro rodinnou večeři nebo útulný večer doma. Tento recept kombinuje něžné kousky kuřecího masa s medley zeleniny, vše zabaleno v zlaté, křehké dvouvrstvé skořápce. Krémová, lahodná náplň jistě uspokojí vaše chuťové buňky a poskytne vám teplé, uspokojivé jídlo.

Ingredience###

Pro náplň:
– 2 šálky vařeného kuřecího masa, natrhaného nebo nasekaného
– 2 šálky různé zeleniny (např. hrášek, mrkev, zelené fazole a kukuřice)
– 1/3 šálku másla
– 1/3 šálku hladké mouky
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky cibulového prášku
– 1/4 lžičky česnekového prášku
– 1/4 lžičky sušeného tymiánu
– 1 3/4 šálky kuřecího vývaru
– 2/3 šálku mléka

Pro těsto:
– 2 předem vyrobené korpové těsto (nebo domácí, pokud upřednostňujete)

Jiné:
– 1 vejce, rozšlehané (na potření)

Postup###

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 220°C.

2. Připravte náplň:
V hrnci na omáčku rozpusťte máslo na středním ohni. Jakmile se máslo rozpustí, vmíchejte mouku, sůl, pepř, cibulový prášek, česnekový prášek a sušený tymián, dokud nedostanete hladkou směs. Vařte směs za stálého míchání asi 2 minuty.

3. Přidejte tekutiny:
Postupně zašlehejte kuřecí vývar a mléko, aby nevznikaly hrudky. Směs přiveďte k varu, často míchajte, dokud nezhoustne (asi 5-7 minut).

4. Přidejte kuře a zeleninu:
Vmíchejte vařené kuře a různou zeleninu. Odstavte z ohně a nechte náplň zchladnout.

5. Připravit spodní těsto:
Položte jedno z předem vyrobených korpových těst do 9palcového koláčového nádobí a pevně ho přitlačte na dno a strany. Ořízněte přebytečné těsto.

6. Přidejte náplň:
Nalijte mírně vychladlou náplň do korpového těsta, rovnoměrně ji rozprostřete.

7. Horní těsto:
Položte druhé korpové těsto na vrch náplně. Ořízněte přebytečné těsto, pak zdvižete okraje horního a spodního těsta a spojte je dohromady. Udělejte několik malých řezů do horního těsta, aby mohl pára uniknout.

8. Natrijte vajíčkem:
Potřete vrchní těsto rozšlehaným vajíčkem, aby získalo krásně zlatavou barvu během pečení.

9. Pečte:
Pečte koláč v předehřáté troubě po dobu 30-35 minut, nebo dokud těsto není zlatavě hnědé a náplň nezačne bublat.

10. Nechte vychladnout a podávejte:
Nechte koláč vychladnout asi 10 minut před podáváním.

Užijte si svůj chutný a lahodný kuřecí koláč s dvouvrstvým těstem, perfektní pokrm na jakoukoli příležitost!

Don't Miss

Delicious Korean Kimchi with Vibrant Vegetables

Lahodné korejské kimchi s bujnou zeleninou.

Výborné korejské kimchi s živými zeleninami Kimchi je tradiční korejské
Feijoada: A Traditional Brazilian Black Bean Stew with Rich Flavors and History

Feijoada: Tradiční brazilská černá fazolová polévka s bohatými chutěmi a historií

Feijoada: Tradiční brazilský fazolový guláš s bohatými chutěmi a historií