Vlahodná korejská smažená kimchi
Kimchi, kvašená korejská pochoutka, přidává do této rychlé a jednoduché smaženice příjemnou hloubku chuti. Pikantní kyselost kimchi v kombinaci se sytou hutností vepřového masa a zeleniny dělá z tohoto jídla skvělou pochoutku. Toto jídlo, ideální na večeři během pracovního týdne, je zároveň výživné a nasycující.
Ingredience:
– 1 šálek nakrájeného kimchi
– 1/2 libry břišního nebo plecího masa, nakrájeného na tenké plátky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 střední mrkev, na stroužky
– 1 šálek nakrájené čínské zelí
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce gochujangu (korejská pasta z červené papriky)
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžíce opečených sezamových semínek
– 2 jarní cibulky, nakrájené
– Vařená bílá rýže k podávání
Postup:
1. Připravte si ingredience: Nakrájejte kimchi a zeleninu a nařežte vepřové maso na tenké proužky. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience připraveny před začátkem vaření.
2. Ohřejte olej: V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu.
3. Uvařte vepřové maso: Přidejte nakrájené vepřové maso do pánve a uvařte, dokud začne hnědnout a kyselost vstřebávat, asi 5-7 minut.
4. Přidejte aromatické ingredience: Přimíchejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vařte další 2-3 minuty, dokud cibule nezezlátne.
5. Zelenina a kimchi: Přidejte nařezanou mrkev, nakrájené čínské zelí a kimchi do pánve. Osmahněte asi 5 minut, nechte zeleninu změknout.
6. Ochutnejte jídlo: Přidejte sójovou omáčku a gochujang. Vařte další 2-3 minuty, ujistěte se, že je vše dobře promícháno.
7. Dochuťte sezamovým olejem: Pokapejte smaženici sezamovým olejem a opět promíchejte. Vařte další minutu.
8. Podávejte: Ozdobte opečenými sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte horké přes uvařenou bílou rýži.
Užijte si svou vlahodnou korejskou smaženou kimchi horkou a vychutnejte si v každém soustu živoucí chutě Koreje!