Lahodný grilovaný mečoun s exotickou mangovou salsou.

2024-06-27

Nepřekonatelný grilovaný mečoun s exotickou mangovou salsou

Tento pokrm kombinuje bohatou, masitou chuť grilovaného mečouna s osvěžující a živou mangovou salsou. Jedná se o dokonalou rovnováhu slaného a sladkého, s nádechem pálivosti z chilli. Mečoun je marinován v směsi z citrónové šťávy, česneku a koření, pak je grilován do dokonalosti. Salsa, vyrobena z červené cibule, koriandru a limetky, přidává nádech svěžesti, který krásně doplňuje rybu. Tento recept je ideální na speciální večeři nebo když chcete své hosty ohromit něčím mimořádným.

Suroviny:

Na grilovaný mečoun:
– 4 kusy mečouního steak
– 1/4 šálku olivového oleje
– 2 lžíce citrónové šťávy
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička papriky
– Sůl a pepř podle chuti

Na mangovou salsu:
– 2 zralé manga, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1/2 červené cibule, jemně nakrájené
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1 červené chilli, zbavené jader a jemně nakrájené (volitelné, pro pálivost)
– šťáva z 1 limetky
– Sůl podle chuti

Postup:

1. Marineujte mečouna: V misce smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, nasekaný česnek, mletý kmín, papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Mečouní steaky dejte do velké sáčkové tašky nebo mělké mísy a přelijte marinádou. Ujistěte se, že je ryba pořádně obalena. Nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut až 2 hodiny pro intenzivnější chuť.

2. Připravte mangovou salsu: Zatímco se ryba marinuje, připravte mangovou salsu. Ve střední misce smíchejte nakrájená manga, cibuli, koriandr, červené chilli (pokud používáte), limetkovou šťávu a špetku soli. Jemně promíchejte. Přikryjte a nechte v lednici, dokud není připraveno k použití.

3. Grilujte mečouna: Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Vyjměte mečouna z marinády, nechte odkapat přebytečnou tekutinu. Grilujte steaky asi 4-5 minut z každé strany, nebo dokud nejsou pěkně zpředu a průhledné celou cestou. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 62°C.

4. Podávejte: Přenesete grilované mečouní steaky na servírovací tácek a přidejte mangovou salsa. Ozdobte případně dalším koriandrem a limetkovými klíčky.

Užijte si svůj lahodný grilovaný mečoun s exotickou mangovou salsou, dokonalé jídlo k tomu, aby okouzlilo vaše chuťové buňky svým spojením chutí a textur!

SWORDFISH GRILLED RECIPE!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Estonian Kanasupp köögiviljadega: A Warming Chicken Soup with Garden Vegetables

Sytý estonský Kanasupp se zeleninou: Hřejivá kuřecí polévka se zahradní zeleninou

Není nic jako vydatná miska kuřecí polévky, která by vás
Piquant Jamaican Pepper Pot Soup: A Comforting Caribbean Classic

Pikantní jamajská pepřová polévka: Uklidňující karibská klasika

Pikantní jamajská polévka Pepper Pot: Uklidňující karibská klasika Pikantní jamajská