lahodný filet z ryby s omáčkou z bílého vína

2024-06-12
Delicious Fish Fillet with White Wine Sauce

Vynikající rybí lívance s bílým vinným sosem

Tento pokrm je sofistikovaný a chutný hlavní chod, který kombinuje něžné rybí lívance s bohatým a krémovým bílým vinným sosem. Skvělý pro speciální příležitost nebo luxusní večeři doma, tento recept vaše hosty ohromí svou elegancí a chutí.

Ingredience ###
Na rybí lívanec:
– 4 rybí lívance (např. treska, halibut nebo tilápie)
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce másla

Na bílý vinný svařák:
– 1/2 šálku bílého vína
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– 1/2 šálku smetany ke šlehání
– 1 stroužek šalotky, jemně nasekaný
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžička dijonské hořčice
– 2 lžíce nať petržele, nasekané
– Sůl a pepř dle chuti

Postup ###

1. Příprava rybích lívanců:
– Rybí lívance osušte papírovými utěrkami, aby se odstranila nadbytečná vlhkost.
– Ochucete obě strany lívanců solí a pepřem.

2. Upečení rybích lívanců:
– Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a máslo.
– Jakmile se máslo rozpustí a pánev se zahřeje, přidejte rybí lívance.
– Vařte lívance asi 3-4 minuty z obou stran, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a dokonale uvařené.
– Odstraňte lívance z pánve a dejte stranou, udržujte je teplé.

3. Příprava bílého vinného svařáku:
– Ve stejné pánvi přidejte nasekanou šalotku a nasekaný česnek.
– Orestujte 2-3 minuty, dokud šalotka nebude sklovitá a voňavá.
– Přilijte bílé víno, kuřecí vývar a citronovou šťávu.
– Přiveďte směs k varu a vařte asi 5 minut, dokud se nezredukuje o polovinu.
– Vmíchejte dijonskou hořčici a smetanu ke šlehání.
– Nechte omáčku lehce provařit dalších 3-4 minuty, dokud trochu nezhoustne.
– Ochutnejte solí a pepřem.
– Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.

4. Kombinace a podávání:
– Vraťte uvařené rybí lívance zpět do pánve s bílým vinným svařákem.
– Lžící omáčku přelijte přes lívance, aby byly rovnoměrně pokryty.
– Nechte rybí lívance prohřát další minutu nebo dvě.
– Podávejte rybí lívance s bílým vinným svařákem přelitým navrch, doplněné oblíbeným přílohou jako jsou vařená zelenina, rýže nebo bramborová kaše.

Užijte si lahodné rybí lívance s bílým vinným svařákem!

Fish in White Wine Sauce

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: Chuťově bohaté karibské jídlo

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: chutné karibské dobrodružství
Authentic Thai Panang Curry Chicken: A Burst of Aromatic Flavors

Autentické thajské kuře Panang Kari: Výbuch aromatických chutí

Autentické Thajské Kuře v Panang kari: Výbuch aromatických chutí „`html