Lahodné placičky z tresky Extraordinaire: Křupavé zvenku, vláčné uvnitř

2024-10-10
Delicious Cod Cakes Extraordinaire: Crispy on the Outside, Flaky Inside

„`html

Výborné rybí koláče Extraordinaire: Chrupavé zvenku, vláknitě uvnitř

Rybí koláče jsou lahodné mořské jídlo, skvělé jako předkrm nebo hlavní chod. Nabízejí křupavý povrch, který ustoupí chutnému a aromatickému vláknitému vnitřku. Tyto lahodné koláče jsou dochuceny směsí bylinek a koření, což z nich činí neodolatelnou pochoutku.

Ingredience:
– 450 g filetů tresky
– 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
– 1 malá cibule (nadrobno nakrájená)
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 2 stroužky česneku (utlučené)
– 1 vejce (šlehané)
– 1 šálek strouhanky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžička papriky
– 1 lžička sušeného kopr
– 1/2 šálku hladké mouky
– Rostlinný olej (na smažení)

Postup:
1. Uvařte tresku: V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte filety tresky a vařte, dokud ryba nejlépe nevyjde na vidličku, asi 5-7 minut. Vyndejte z vody, nechte okapat a pomocí vidličky rozdrolte rybu na malé kousky. Dejte stranou.

2. Připravte brambory: Do stejného hrnce dejte nakrájené brambory a vařte, dokud nejsou měkké, asi 10-15 minut. Nechte je okapat a rozmačkejte je v mísě.

3. Smíchejte ingredience: K rozmačkaným bramborám přidejte rozdrobenou tresku, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, utlučený česnek, šlehané vejce, sůl, pepř, papriku a sušený kopr. Vše důkladně promíchejte, dokud není dobře spojeno.

4. Utvarujte a obalte: Rukama vytvarujte směs do malých placků o průměru asi 7,5 cm. Stavejte strouhanku do mělké mísy. Každý plátek obalte v mouce, pak přitlačte do strouhanky, aby byl každý koláček rovnoměrně obalen.

5. Smažte koláče: V rozpálené pánvi na středně vysokém ohni zahřejte asi 1/4 palce rostlinného oleje. Jakmile je olej horký, přidejte rybí koláče po částech, dbajte o to, aby nebyla pánvi přeplněná. Smažte koláče, dokud nebudou zlatavé a křupavé z obou stran, asi 3-4 minuty na stranu. Vyndejte a dejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby okapaly přebytečný olej.

6. Podávejte a pochutnejte si: Podávejte rybí koláče teplé s tartarskou omáčkou, klinčky citrónu nebo čerstvým salátem.

Užijte si tyto lahodné rybí koláče jako předkrm, lehký hlavní chod nebo v kombinaci se svými oblíbenými přílohami k vynikajícímu jídlu.
„`

5 Delicious Fish Recipes With Gordon Ramsay

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

French Onion and Jalapeño Frittata – A Spicy Take on a Classic Egg Delight

Francouzská cibulová a jalapeňová frittata – pikantní varianta klasického vaječného pohoštění

Cibulově-jalapeňová frittata – pikantní variace na klasické vaječné dobroty Tato
Classic French Provençal Chicken with Herbes de Provence and Fresh Vegetables

Klasické francouzské provensálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou zeleninou

Klasické francouzské provenčálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou