Lahodné placičky z tresky Extraordinaire: Křupavé zvenku, vláčné uvnitř

2024-10-10
Delicious Cod Cakes Extraordinaire: Crispy on the Outside, Flaky Inside

„`html

Výborné rybí koláče Extraordinaire: Chrupavé zvenku, vláknitě uvnitř

Rybí koláče jsou lahodné mořské jídlo, skvělé jako předkrm nebo hlavní chod. Nabízejí křupavý povrch, který ustoupí chutnému a aromatickému vláknitému vnitřku. Tyto lahodné koláče jsou dochuceny směsí bylinek a koření, což z nich činí neodolatelnou pochoutku.

Ingredience:
– 450 g filetů tresky
– 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
– 1 malá cibule (nadrobno nakrájená)
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 2 stroužky česneku (utlučené)
– 1 vejce (šlehané)
– 1 šálek strouhanky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžička papriky
– 1 lžička sušeného kopr
– 1/2 šálku hladké mouky
– Rostlinný olej (na smažení)

Postup:
1. Uvařte tresku: V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte filety tresky a vařte, dokud ryba nejlépe nevyjde na vidličku, asi 5-7 minut. Vyndejte z vody, nechte okapat a pomocí vidličky rozdrolte rybu na malé kousky. Dejte stranou.

2. Připravte brambory: Do stejného hrnce dejte nakrájené brambory a vařte, dokud nejsou měkké, asi 10-15 minut. Nechte je okapat a rozmačkejte je v mísě.

3. Smíchejte ingredience: K rozmačkaným bramborám přidejte rozdrobenou tresku, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, utlučený česnek, šlehané vejce, sůl, pepř, papriku a sušený kopr. Vše důkladně promíchejte, dokud není dobře spojeno.

4. Utvarujte a obalte: Rukama vytvarujte směs do malých placků o průměru asi 7,5 cm. Stavejte strouhanku do mělké mísy. Každý plátek obalte v mouce, pak přitlačte do strouhanky, aby byl každý koláček rovnoměrně obalen.

5. Smažte koláče: V rozpálené pánvi na středně vysokém ohni zahřejte asi 1/4 palce rostlinného oleje. Jakmile je olej horký, přidejte rybí koláče po částech, dbajte o to, aby nebyla pánvi přeplněná. Smažte koláče, dokud nebudou zlatavé a křupavé z obou stran, asi 3-4 minuty na stranu. Vyndejte a dejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby okapaly přebytečný olej.

6. Podávejte a pochutnejte si: Podávejte rybí koláče teplé s tartarskou omáčkou, klinčky citrónu nebo čerstvým salátem.

Užijte si tyto lahodné rybí koláče jako předkrm, lehký hlavní chod nebo v kombinaci se svými oblíbenými přílohami k vynikajícímu jídlu.
„`

Don't Miss

Jalfrezi Joy: A Spicy Chicken Delight

Jalfrezi radost: Ostré kuřecí pochoutka

Jalfrezi Joy: Pálivá lahoda s kuřecím masem Jalfrezi je populární
White Wine Chicken with Wild Rice – A Sophisticated and Flavorful Harmony on a Plate

Kuře s bílým vínem a divokou rýží – Sofistikovaná a chutná harmonie na jednom talíři

Bílé Víno Kuře s Divokou Rýží – Sophistikovaná a Chutná