Výborné nadýchané krocaní knedlíky s čerstvými bylinkami
Toto chutné jídlo obsahuje něžné krocaní knedlíky, které jsou syté a lahodné zároveň. Čerstvé bylinky dodávají jídlu explozi chuti, díky čemuž jsou tyto knedlíky skvělým jídlem pro každé roční období. Požijte je v dobře dochuceném vývaru, abyste zahřáli svou duši.
Suroviny:
- 450 g mletého krocaního masa
- 240 g hladké mouky
- 1 vejce, rozšlehané
- 120 ml mléka
- 60 ml čerstvé petrželky, jemně nasekané
- 60 ml čerstvého tymiánu, jemně nasekaného
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- ### Připravte vývar ###
- V hrnci rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Orestujte 5-7 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte provařit.
- ### Příprava knedlíků ###
- V míse smíchejte mleté krocaní maso, mouku, vejce, mléko, petržel, tymián, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte.
- Pomocí rukou nebo malého naběračky na zmrzlinu vytvarujte ze směsi malé knedlíčky o průměru přibližně 2,5 cm.
- ### Varná fáze knedlíků ###
-
<liJemně vložte knedlíky do provařujícího se vývaru.
- Přiklopte hrnec a nechte knedlíky vařit asi 15 minut, nebo dokud nejsou uvařené a pevné na dotek.
- ### Podávání ###
-
<liLoupejte knedlíky s vývarem do misk a podávejte s podle chuti posypanou čerstvou petrželkou.
Požijte si Výborné nadýchané krocaní knedlíky s čerstvými bylinkami, jídlo, které jistě přinese teploto a pohodu na váš stůl!