Delicious Buttery Garlic Zucchini Noodles with Sun-Dried Tomatoes

Vlahé Máslové Brambory s Česnekem a Sušenými Rajčaty

Tento lahodný pokrm obsahuje bramborové nudle napuštěné máslovou česnekovou omáčkou, doplněné bohatou chutí sušených rajčat. Jedná se o skvělou nízkosacharidovou, bezlepkovou a keto přátelskou volbu pro chutný a zdravě uvědomělý jídlo.

Suroviny:
– 4 středně velké cukety
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 lžíce nesoleného másla
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/2 šálku sušených rajčat (v oleji, odkapaných a nakrájených)
– 1/2 lžičky čerstvě mletého červeného pepře (volitelné)
– 1/4 šálku strouhaného parmazánu
– Sůl a pepř, podle chuti
– Nasekané lístky čerstvé bazalky (na ozdobu)

Postup:

1. Příprava Bramborových Nudlí:
– Pomocí spiralizéru vytvořte bramborové nudle (zoodles) z cuket. Alternativně lze použít škrabku na zeleninu k vytvoření tenkých plátků. Nalijte do mísy.

2. Orestujte Česnek:
– Na pánvi rozpalte olivový olej a 2 lžíce másla na středním ohni.
– Přidejte nasekaný česnek a orestujte asi 1 minutu, nebo dokud nezačne vonět.

3. Přidejte Sušená Rajčata:
– Přidejte nakrájená sušená rajčata na pánev a vařte další 2-3 minuty za občasného míchání.

4. Uvařte Bramborové Nudle:
– Zvyšte teplotu na středně vysokou a přidejte bramborové nudle na pánev.
– Smíchejte nudle tak, aby byly rovnoměrně potažené směsí česneku a másla a vařte asi 3-5 minut, nebo dokud nebudou nudle měkké, ale stále mírně křupavé.

5. Ochucení a Přidejte Červené Pepřové Vločky:
– Pokud používáte, posypte červenými pepřovými vločkami na nudle. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

6. Dokončete s Parmazánem a Zbývajícím máslem:
– Přidejte zbývající 1 lžíci másla, nechte ho rozpustit a potřete nudle. Posypte na vrch strouhaným parmazánem a jemně promíchejte.

7. Podávejte:
– Přendejte bramborové nudle na servírovací mísy a ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou.

Užijte si své vlahé máslové bramborové nudle s česnekem a sušenými rajčaty jako lehký hlavní chod nebo jako přílohu k vašemu oblíbenému proteinu!

The source of the article is from the blog mgz.com.tw