Lahodně kořeněné marocké mleté hovězí maso a datlový tagine

2024-06-26
Delightfully Spiced Moroccan Ground Beef and Date Tagine

Nadýchaný kořeněný marocký hovězí tagine se datlemi

Tento tradiční marocký pokrm spojuje bohaté aromatické chutě hovězího masa s přirozenou sladkostí datlí. Tagine, severoafrický pokrm vařený pomalu při nízkých teplotách, umožňuje kořením vyvinout hlubokou a složitou chuť. Podávané na lůžku nadýchané kuskusu nebo s teplým, křupavým chlebem, je tento pokrm hostinou pro smysly.

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 12 datlí, vykružovaných a rozkrojených
  • 1 velká cibule, jemně nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 velká mrkev, nakrájená na kostky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kajenského pepře (nepovinné pro pálivost)
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1/2 šálku drcených rajčat
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé nate
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup

  1. Rozehřejte olivový olej v tagine nebo těžkém hrnci na středním ohni. Přidejte cibuli a osmažte, dokud nezezlutne a začne karamelizovat, asi 5-7 minut.
  2. Přidejte česnek a mrkev a vařte dalších 3-4 minuty, dokud se česnek nestane voňavým.
  3. Zamíchejte mleté hovězí maso, rozdělte ho na malé kousky. Vařte, dokud maso nezezloutne a není již růžové, asi 8-10 minut.
  4. Zamíchejte všechny koření (skořici, kmín, zázvor, kurkumu, koriandr, kajenský pepř) a osolte a opepřete podle chuti. Nechte koření chvíli podusit, asi 1-2 minuty.
  5. Přilijte hovězí vývar a drcená rajčata. Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu na minimum. Přiklopte hrnec poklicí a nechte vařit jemně asi 30 minut, občas promíchejte.
  6. Přidejte do hrnce datle, přiklopte a vařte dalších 10-15 minut, dokud se datle nezměknou a chutě se nespojí.
  7. Před podáváním ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.

Návrhy na podávání

Tento pokrm krásně ladí s nadýchaným kuskusem, vařenou rýží nebo teplým, křupavým chlebem. Pro dotek luxusu posypte na vrchol opečenými mandlemi nebo sezamovými semínky pro extra texturu.

Užijte si bohaté, exotické chutě tohoto marockého hovězího tagine se datlemi se svými blízkými a zažijte skutečnou kulinářskou cestu.

eng) Moroccan Beef Kebab | Delicious Handmade Beef Kofta | Easy Ground Beef Recipes

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Classic Caesar Salad with Grilled Chicken – A Crisp, Flavorful Delight

Klasický Césarův salát s grilovaným kuřecím masem – Chrupavá, chutná lahůdka

Klasický Caesar salát s grilovaným kuřetem – křupavá, chutná lahůdka
Mediterranean Marinated Grilled Chicken

Středomořsky marinované grilované kuře

Středomořské marinované grilované kuřecí maso Toto středomořské marinované grilované kuřecí