lahodné kavurma s čerstvou zeleninou a voňavými bylinkami

2024-08-29
Delicious Kavurma with Fresh Vegetables and Fragrant Herbs

Vynikající kavurma s čerstvou zeleninou a voňavými bylinkami

Kavurma je tradiční turecké jídlo oslavované pro svou jednoduchost a bohaté chutě. Toto jídlo spojuje šťavnaté maso s čerstvou zeleninou a voňavými bylinkami, čímž se stává vynikajícím jídlem pro jakoukoliv dobu v roce. Kavurma je ideální pro ty, kteří milují sytá, chutná jídla a často se podává s rýží, bulgurem nebo plackou.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího nebo hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 velká rajčata, nakrájená na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička uzené papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Sušená petržel na ozdobu

Postup:

  1. Ohřejte olivový olej: Na velké pánvi si rozehřejte olivový olej na středně silném ohni.
  2. Opečte maso: Přidejte kostky masa na pánev a smažte, občas zamíchejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Orestujte zeleninu: Přidejte nasekanou cibuli a česnek na pánev. Orestujte asi 5 minut, nebo dokud cibule nezesvětlá.
  4. Přidejte rajčata a papriky: Vmíchejte nakrájená rajčata, červenou a zelenou papriku. Vařte dalších 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  5. Koření: Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, uzenou papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  6. Vařte na mírném ohni: Snížete teplotu na střední plyn a zakryjte pánev. Nechte směs vařit asi 25-30 minut, nebo dokud maso nezměkne a příchutě se propojí.
  7. Dokončení a podávání: Jakmile je maso měkké a jídlo voňavé, ozdobte čerstvě nasekanou petrželí a podávejte horké. Kavurma se skvěle hodí s rýží, bulgurem nebo plackou.

Užijte si svoji vynikající, voňavou a chutnou kavurmu s čerstvou zeleninou a voňavými bylinkami!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Vietnamese Daikon and Carrot Pickles (Đồ Chua) – A Tangy and Crunchy Delight for Banh Mi and More

Vietnamské křenové a mrkvové nakládačky (Đồ Chua) – Šťavnatá a křupavá lahůdka pro Banh Mi a více

Đồ Chua – Výtečné kyselo-sladké okurkové a mrkvové nakládačky pro
Flavorful Beef and Vegetable Stir-Fry with Water Chestnuts

Chuťově bohatý hovězí a zeleninový wok s vodními kaštanem

Chutný hovězí a zeleninový stir-fry s kaštanem vodním Tento pokrm