Delicious Dill Lemon Lamb Chops with Garlic Yogurt Sauce

Skvělé jehněčí kotlety s kopr-citronovým máčením a česnekovo-jogurtovou omáčkou

Popis:
Toto lahodné jídlo kombinuje bohaté chutě dokonale marinovaných jehněčích kotlet, osvěžující kyselost citronu a aromatický šmrnc kopr. Šťavnaté maso jehněčí je doplněno krémovou česnekovo-jogurtovou omáčkou, která z něj dělá neodolatelnou lahůdku pro vaše chuťové buňky. Ideální pro speciální večeři či oslavu, tato receptura je jednoduchá, ale efektní.

Suroviny:

Na marinované jehněčí kotlety:
– 4 jehněčí kotlety
– 3 lžíce olivového oleje
– Šťáva z 1 citronu
– 2 lžíce čerstvého kopr, nasekaný
– 3 stroužky česneku, prolisované
– Sůl a pepř dle chuti

Na česnekovo-jogurtovou omáčku:
– 1 šálek řeckého jogurtu
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1 lžíce čerstvého kopru, nasekaný
– Šťáva z 1/2 citronu
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Marinování jehněčích kotlet:
1. V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, kopr, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
2. Jehněčí kotlety dejte do velkého sáčku s uzávěrem nebo na mělký talíř. Marinádu nalijte na kotlety a zajistěte, aby byly dobře obaleny. Sáček uzavřete nebo talíř přiklopte a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.

2. Příprava česnekovo-jogurtové omáčky:
1. V jiné míse smíchejte řecký jogurt, prolisovaný česnek, kopr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
2. Omáčku zakryjte a nechte v lednici, dokud nebude připravena k podávání.

3. Pečení jehněčích kotlet:
1. Zahřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
2. Kotlety vyjměte z marinády a nechte odkapat přebytečnou tekutinu.
3. Kotlety grilujte 4-5 minut z obou stran, dokud nedosáhnou požadované úrovně propečení. Pro střední míru propečení tepelně zpracujte na vnitřní teplotu asi 57°C.

4. Podávání jídla:
1. Grilované jehněčí kotlety přesuňte na servírovací talíř a nechte chvíli odpočinout.
2. Kotlety podávejte s hojnou lžící česnekovo-jogurtové omáčky buď na nich nebo vedle.
3. Podle chuti ozdobte čerstvým koprem a citronovou plůtkou.

Dobrou chuť k vašim skvělým jehněčím kotletům s kopr-citronovým máčením a česnekovo-jogurtovou omáčkou!

The source of the article is from the blog rugbynews.at