Výborná hovězí směs s jablky
Tento slaný a mírně sladký pokrm obsahuje něžné plátky hovězího masa a křupavé plátky jablek, které jsou společně restované a tvoří harmonickou směs chutí. Kombinace česneku, cibule a trochy medu mu dodává jedinečnou chuť, která je jak útulná, tak lákavá. Tento recept je ideální na večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost a připravit ho je snadné, ale vypadá impozantně na talíři.
Suroviny:
- 450 g hovězího svíčkového, nakrájeného na tenké plátky
- 2 středně velká jablka, vykrojená a nakrájená na tenké plátky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce medu
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel na ozdobení (volitelné)
Postup:
- Na velké pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje na středně vysokou teplotu.
- Přidejte nakrájené hovězí maso na pánvi a restujte ho, dokud nebude hnědé a propečené, asi 5-7 minut. Maso odeberte z pánve a odložte stranou.
- Na téže pánvi zahřejte zbývající polévkovou lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezačne změkčovat, asi 3-4 minuty.
- Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu a neustále míchejte.
- Přidejte nakrájená jablka na pánvi a vařte asi 5 minut, dokud nezačnou změknout, ale stále si zachovávají křupavost.
- Vraťte maso na pánvi a přidejte med a sušený tymián. Vařte další 2-3 minuty, aby chutě spořádaly.
- Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Ozdobte čerstvou petrželí, pokud si přejete, a podávejte teplé.
Užijte si svou výbornou hovězí směs s jablky!