Delicious Beef and Apple Saute

Výborná hovězí směs s jablky

Tento slaný a mírně sladký pokrm obsahuje něžné plátky hovězího masa a křupavé plátky jablek, které jsou společně restované a tvoří harmonickou směs chutí. Kombinace česneku, cibule a trochy medu mu dodává jedinečnou chuť, která je jak útulná, tak lákavá. Tento recept je ideální na večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost a připravit ho je snadné, ale vypadá impozantně na talíři.

Suroviny:

  • 450 g hovězího svíčkového, nakrájeného na tenké plátky
  • 2 středně velká jablka, vykrojená a nakrájená na tenké plátky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel na ozdobení (volitelné)

Postup:

  1. Na velké pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje na středně vysokou teplotu.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso na pánvi a restujte ho, dokud nebude hnědé a propečené, asi 5-7 minut. Maso odeberte z pánve a odložte stranou.
  3. Na téže pánvi zahřejte zbývající polévkovou lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezačne změkčovat, asi 3-4 minuty.
  4. Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu a neustále míchejte.
  5. Přidejte nakrájená jablka na pánvi a vařte asi 5 minut, dokud nezačnou změknout, ale stále si zachovávají křupavost.
  6. Vraťte maso na pánvi a přidejte med a sušený tymián. Vařte další 2-3 minuty, aby chutě spořádaly.
  7. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Ozdobte čerstvou petrželí, pokud si přejete, a podávejte teplé.

Užijte si svou výbornou hovězí směs s jablky!

The source of the article is from the blog mgz.com.tw