Nadýchané rybí filé s citronovou omáčkou s kopr
Chuťově výtečná a svěží ryba nabízí n°žná filé jemně dochucená a opečená do zlatavé dokonalosti. Opečená s pikantní citronovou omáčkou, která dokonale doplňuje bohatost ryby, to je jednoduché a elegantní jídlo, které jistě imponuje.
Suroviny:
– 4 rybí filé (např. treska, molva, nebo tilápie)
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroučky česneku, nasekané
– 1 citron na plátky
– 1 lžíce másla
Citronová omáčka s koprem:
– 1/2 šálku řeckého jogurtu
– 2 lžíce majonézy
– 2 lžíce čerstvého kopr, nasekaného
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžička dijonské hořčice
– Sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Příprava rybích filét:
– Rybí filé opláchněte a osušte papírovými ubrousky.
– Ochutnejte obě strany rybích filét solí a pepřem.
2. Příprava rybích filét:
– V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
– Přidejte nasekaný česnek a opékejte, dokud nezačne vonět, asi 1 minutu.
– Přidejte rybí filé do pánve a opečte 4-5 minut na každé straně, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a uvařené. Pokud je potřeba, vařte po částech, abyste zabránili přeplnění pánve.
– Během poslední minuty pečení přidejte do pánve plátky citronu a rozpusťte máslo kolem rybích filét. Plátky citronu dodají více chuti.
3. Příprava citronové omáčky s koprem:
– V malé misce smíchejte řecký jogurt, majonézu, čerstvý kopr, citronovou šťávu a dijonskou hořčici.
– Ochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte, dokud nebude omáčka hladká a krémová.
4. Podávání:
– Na talíři servírujte uvařená rybí filé a ozdobte je opečenými plátky citronu.
– Omáčku s koprem nalejte na filé nebo podávejte zvlášť.
Vychutnejte si nadýchaná rybí filé s citronovou omáčkou s koprovým jako hlavní chod, doprovázený vašimi oblíbenými přílohami, jako jsou dušená zelenina nebo křupavý salát.