Delicious and Nutritious Spicy Szechuan Noodles with Stir-fried Vegetables

Vlahé a výživné kořeněné šečuánské nudle se smaženou zeleninou

Kořeněné šečuánské nudle jsou oblíbeným jídlem pocházejícím z provincie S’-čchuan v Číně, známým pro své odvážné a vroucí chutě. Tento recept spojuje nudle s medley smažené zeleniny, vše zakápnuté okouzlující šečuánskou omáčkou. Je skvělý pro ty, kteří milují trochu pálivost a spoustu chutí!

Suroviny:
– 200g sušených nudlí (nejlépe tenké vaječné nudle)
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 červená paprika, na tenké proužky
– 1 zelená paprika, na tenké proužky
– 1 mrkev, na julienne
– 100g hráchové lusky, očištěné
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce šečuánského pepře
– 1 lžíce chilli pasty nebo šečuánského chilli oleje (upravte podle preference pálivosti)
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce hoisin omáčky
– 1 lžička cukru
– 4 jarní cibulky, nasekané (bílé a zelené části oddělené)
– Čerstvý koriandr na ozdobení (volitelné)

Postup:

1. Příprava nudlí:
– Uvařte nudle podle pokynů na obalu. Odstavte a dejte stranou. Můžete je jemně zakápnout trochou rostlinného oleje, aby se nelepily.

2. Vytvořte šečuánskou omáčku:
– V malé míse smíchejte sójovou omáčku, šečuánský pepř, chilli pastu nebo šečuánský chilli olej, rýžový ocet, hoisin omáčku a cukr. Dobře promíchejte a dejte stranou.

3. Smažte zeleninu:
– Rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje v hluboké pánvi nebo woku na středním plameni.
– Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor, rychle míchejte asi 30 vteřin, dokud voní.
– Přidejte červenou a zelenou papriku, mrkev a hráchové lusky. Smažte asi 4-5 minut, dokud zelenina nebude křupavě měkká.

4. Kombinace surovin:
– Přidejte uvařené nudle do pánve a následně šečuánskou omáčku.
– Vše promíchejte, ujistěte se, že jsou nudle a zelenina dobře obalené omáčkou.
– Přidejte bílé části jarních cibulek a znovu promíchejte.

5. Podávání:
– Rozdělte kořeněné šečuánské nudle mezi talíře nebo misky.
– Ozdobte zelenými částmi jarních cibulek a čerstvým koriandrem, pokud používáte.

6. Dobrou chuť:
– Podávejte jídlo horké, vychutnávejte si pikantní, slané a mírně sladké chutě, které jsou charakteristické pro šečuánskou kuchyni.

Tento recept vytváří uspokojivé a chutné jídlo, ideální na oběd nebo večeři, a lze snadno přizpůsobit různým úrovním pálivosti.

The source of the article is from the blog rugbynews.at