Lahodná vonná parmazánová parmazánová parmazánová: Klasické italské komfortní jídlo.

2024-06-24
Deliciously Aromatic Eggplant Parmesan Casserole: A Classic Italian Comfort Dish

Výborně aromatický parmazán z lilků: Klasické italské jídlo pro potěšení

Parmazán z lilků, též známý jako „Parmigiana di Melanzane,“ je klasické italské jídlo, které kombinuje vrstvy smažených plátků lilku s bohatou rajčatovou omáčkou a rozpuštěnými sýry Parmezán a mozzarella. Každé sousto zachycuje dokonalou rovnováhu krémových, slaných a mírně kyselých chutí, což z něj činí rozkošný zážitek pro vaše chuťové pohárky. Toto pečené jídlo je skvělé jako sýte hlavní jídlo pro večírky, rodinné setkání nebo když prostě potřebujete potěšující pokrm.

Suroviny:
– 2 velké lilky, nakrájené na plátky tloušťky 1/4 palce
– Sůl, na osolení lilku
– 2 šálky strouhanky
– 1 šálek strouhaného parmazánu, rozděleného
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/2 lžičky černého pepře
– 2 velká vejce, rozmíchaná
– 3 šálky marináry (koupené nebo domácí)
– 2 šálky nastrouhané mozzarelly
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého bazalku (volitelné, pro ozdobu)
– Olivový olej, na smažení

Postup:
1. Připravte lilky: Položte nakrájené lilky na plech vyložený papírovými utěrkami. Na obě strany posypte solí a nechte 30 minut odstát, aby se vyšla přebytečná vlhkost. Plátky osušte ubrousky.

2. Předehřejte a připravte: Předehřejte troubu na 190 °C. V mělké misce smíchejte strouhanku, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, sušený oregáno, sušený bazalk, česnekový prášek a černý pepř. V další mělké míse rozšlehejte vejce.

3. Obal lilek: Každý plátek lilku namočte do rozšlehaných vajec, poté obalte ve směsi strouhanky, pečlivě přitlačte, aby byl obal rovnoměrný.

4. Smažte lilky: Na velké pánvi rozehřejte cca 1/4 palce olivového oleje na střední ohni. Smažte obalené plátky lilku po částech asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Přenesete osmažené plátky na talíř s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný olej.

5. Sestavení pekáče: Do pekáčové formy o rozměrech 9×13 palců rozetřete tenkou vrstvu marináry. Na omáčku položte vrstvu osmažených plátků lilku. Posypte částí zbývajícího parmazánu a přikryjte mozzarellou. Opakujte vrstvy, dokud nevyčerpáte všechny suroviny. Zakončete rovnoměrnou vrstvou marináry a konečným posypáním mozzarelly.

6. Pečte: Pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut, dokud sýr nebude bublající a zlatavě hnědý.

7. Nechejte odpočinout a podávejte: Nechte jídlo odpočinout 10 minut před podáváním. Podle chuti můžete ozdobit nasekaným čerstvým bazalkem. Parmazán z lilků podávejte teplý s přílohou těstovin nebo křupavým zeleninovým salátem.

Užijte si toto teplé, sýte a neuvěřitelně lahodné Parmazán z lilků, který do vašeho domova přináší kousek Itálie!

Italian or American Eggplant Parm? Why Not Both

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Hearty Lemon Shrimp Scampi with Herb-Spiced Linguine

Syrové krevety na citrónovém másle s bylinkově kořeněným linguine

Bohatý krevetový scampi s citronem a bylinkovou linguine Tento lahodný
Quiche Lorraine: A Classic French Tart with Rich Bacon and Egg Custard

Quiche Lorraine: Klasický francouzský tarte s bohatým baconem a vaječným krémem.

Quiche Lorraine: Klasická francouzská tarta se slaným křupavým kouskem se