Flavorful Creamy Mushroom Chicken Medley

Vlahý krémový směs kuřecích s houbami

Toto jídlo kombinuje něhu kuřecího masa s zemitostí hub a bohatostí krémové omáčky, čímž vytváří chutné a pohodlné jídlo. Tato receptura je skvělá pro útulnou večeři a jistě se stane oblíbenou po svém dokonalém spojení chutí a textur.

Suroviny:
– 4 kousky kuřecího prsa bez kostí a kůže
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce másla
– 1 středně velká cibule, nasekaná na jemno
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 250 gramů žampionů nakrájených na plátky (např. kadeřavky nebo žampióny bílé)
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 hrnek kuřecího vývaru
– 1 hrnek smetany ke vaření
– 1/2 hrnku nastrouhaného Parmezánu
– Nakrájená čerstvá petržel (jako ozdoba)

Postup:
1. Ochucené kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran.
2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej nad středně vysokým ohněm. Přidejte kuřecí prsa a vařte asi 6-7 minut z obou stran, nebo dokud nebudou zlatavě hnědá a uvařená. Kuřecí maso vyndejte z pánve a odložte stranou.
3. Na stejné pánvi přidejte máslo. Vložte nakrájenou cibuli a smažte, dokud se nestane průhlednou, asi 2-3 minuty.
4. Přidejte nasekaný česnek a nakrájené houby do pánve. Vařte, dokud nebudou houby měkké a veškerá tekutina vypařena, asi 5-7 minut.
5. Přidejte sušený tymián a oregáno. Vařte další minutu, aby byly bylinky uvolněné.
6. Nalijte kuřecí vývar, škrábání dna pánve. Nechejte 3-4 minuty simmerovat, aby se omáčka trochu zredukovala.
7. Snížete teplotu na mírnou, přidejte smetanu ke vaření a Parmezán. Vařte, dokud se omáčka nezahustí, asi 3-5 minut.
8. Vraťte kuřecí maso do pánve, přelijte některou omáčkou. Nechte 2 minuty simmerovat, aby se vše prohřálo.
9. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.

Podávání:
Podávejte tento vlahý krémový směs kuřecích s houbami s těstovinami, bramborovou kaší nebo rýží, abyste vstřebali lahodnou omáčku. Doporučujeme podávat s dušenou zeleninou nebo čerstvým zeleným salátem pro kompletní jídlo. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog queerfeed.com.br