Savory Seafood Fettuccine: A Delightful Pasta with Fresh Ocean Flavors

Lahodná mořská fettuccine: Nádherná pasta s čerstvými mořskými chutěmi

Tato lahodná mořská fettuccine kombinuje bohatou, krémovou texturu klasické omáčky Alfredo s čerstvými chutěmi oceánu. Skvělá na speciální večeři nebo útulný večer doma, tato pochoutka spojuje šťavnaté krevety a něžné mušle v lahodně kořeněné těstovině.

Suroviny:

  • 225 g fettuccine těstovin
  • 12 velkých krevet, oloupaných a zbavených střev
  • 8 mořských mušlí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 240 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 60 ml bílého vína
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 2 lžíce nasekané petržele, čerstvé
  • Citronové dílky, k podávání

Postup:

1. Uvařte fettuccine: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte fettuccine a vařte podle návodu na balení, dokud nebude al dente. Sceďte a dejte stranou.

2. Zpřipravte mořské plody: V velké pánvi zahřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte krevety a mušle a vařte 2-3 minuty na každé straně, dokud nebudou průhledné a lehce zlatavé. Odložte stranou.

3. Připravte omáčku: Ve stejné pánvi přidejte nasekaný česnek a vařte, dokud nezačne vonět, asi 1 minutu. Přilijte bílé víno a nechte vařit 2-3 minuty, dokud trochu nezredukujete.

4. Vytvořte krémovou základnu: Snížte teplotu na střední a vmíchejte smetanu, máslo a nastrouhaný parmazán. Nechte směs mírně vařit, občas míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nebude hladká a krémová. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.

5. Smíchejte vše dohromady: Přidejte uvařené fettuccine, krevety a mušle do pánve s omáčkou. Jemně promíchejte, aby se těstoviny a mořské plody rovnoměrně obalily omáčkou.

6. Podávejte: Posypte nasekanou čerstvou petrželí přes vrch těstovin a ještě jednou promíchejte. Podávejte okamžitě s citronovými dílky na straně pro svěží, kyselý závěrečný dotek.

Tato lahodná mořská fettuccine vám jistě udělá dojem svým spojením bohatých, krémových a čerstvých chutí. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog tvbzorg.com

Web Story