Delightful Honey Garlic Chicken Thighs

Oblíbená kuřecí stehenní rýže s medem a česnekem

Toto lahodné jídlo kombinuje sladkost medu s pronikavou vůní česneku, dokonale vyváženou sójovou omáčkou a ozdobenou špetkou zázvoru. Jedná se o chuťově bohaté a šťavnaté jídlo, které je snadné připravit a zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky.

Suroviny:
– 8 kuřecích stehenních (s kůží, s kostí)
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku medu
– 1/3 šálku sójové omáčky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce jablečného octa
– 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– Sůl a pepř dle chuti
– Nakrájená jarní cibulka (na ozdobu)
– Sezamová semínka (na ozdobu, volitelně)

Postup:

1. **Marinování masa:**
– V prostřední míse smíchejte nasekaný česnek, med, sójovou omáčku, olivový olej, jablečný ocet a nastrouhaný zázvor.
– Stehenní kuřecí maso osolte a opepřete, pak dejte do velké uzavíratelné tašky nebo mělké mísy.
– Maso zalijte marinádou tak, aby bylo dobře obalené. Uzavřete tašku nebo zakryjte mísu a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut nebo přes noc pro intenzivnější chuť.

2. **Předehřátí trouby:**
– Předehřejte troubu na 190°C.

3. **Zatáhněte maso:**
– Rozpalte velkou troubu, kterou lze dát do trouby, na střední vysokou teplotu.
– Vyjměte maso z marinády (marinádu si uschovejte) a zatáhněte stehenní kuřecí stehna od kůže asi 5 minut, dokud nebude kůže křupavá a zlatohnědá.
– Otočte kuřecí maso a pečte další 3 minuty.

4. **Pečení masa:**
– Zalijte rezervovanou marinádu přes stehenní kuřecí stehenní masa v troubě.
– Přeneste troubu do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, nebo dokud maso není uvnitř propečené a dosáhne vnitřní teploty 74°C.

5. **Ozdobte a podávejte:**
– Vyjměte troubu z trouby a nechte maso odpočinout pár minut.
– Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky, pokud chcete.
– Podávejte kuřecí stehenní rýži s medem a česnekem s vařenou rýží nebo vaší oblíbenou přílohou, a užijte si lahodné chutě!

Toto jídlo je ideální na rodinnou večeři nebo speciální setkání a skvěle ladí s lehkým salátem nebo pečenou zeleninou. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog coletivometranca.com.br