Ochucená italská klobása s česnekem a špenátem v těstovinové pochoutce
Toto syté a chutné těstovinové jídlo kombinuje robustní chutě italské klobásy, česneku a špenátu, čímž vytváří uspokojivé a lahodné jídlo. Ochucená klobása je zprudka zpražena do zlatova a čerstvý špenát přidává jak barvu, tak živiny. Pokrm je svázán krémovou česnekem ochucenou omáčkou, díky čemuž je skvělou a chutnou volbou pro jakýkoli večeřní stůl. Skvělý pro útulnou rodinnou večeři nebo elegatní rande.
Suroviny:
- 450 g italské klobásy (mírná nebo pikantní, dle preference)
- 280 g čerstvého špenátu, omytého a hrubě nasekaného
- 4 stroužky česneku, nasekaného
- 1 střední cibule, jemně nakrájená
- 340 g těstovin (fettuccine, penne nebo vaše volba)
- 240 ml smetany ke šlehání
- 60 g strouhaného parmazánu
- 30 ml olivového oleje
- Sůl a černý pepř dle chuti
- Ostré papričky (dle chuti, pro případné přidání pikantní příchuti)
- Čerstvá bazalka nebo petržel, jemně nasekaná (dle preference, pro ozdobení)
Postup:
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Proceďte a odložte stranou.
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nebude sklenutá, asi 3-4 minuty.
- Do pánve přidejte nakrájený česnek a osmahněte další 1-2 minuty, dokud voní.
- Přidejte italskou klobásu, lžící rozbijte na menší kousky během vaření. Vařte, dokud klobása nebude zlatavá a úplně uvařená, asi 8-10 minut. Pokud používáte, přidejte špetku ostrých papriček pro pikantní příchuť.
- Snižte teplotu na minimum a přilijte smetanu ke šlehání. Zamíchejte a pak přidejte parmazán. Pokračujte v míchání, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nebude krémová a hladká.
- Přidejte nakrájený špenát do pánve. Vařte další 2-3 minuty, dokud se špenát nezhroutí.
- Ochuťte omáčku solí a černým pepřem podle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.
- Ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou nebo petrželí, pokud chcete, a podávejte ihned.
Užijte si tuto lahodnou ochucenou italskou klobásu s česnekem a špenátem v těstovinové pochoutce s přílohou salátu a sklenkou oblíbeného vína pro kompletní jídlo.