Lahodná italská klobása s česnekem a špenátem a špagety

2024-07-16
Savory Garlic-Infused Italian Sausage and Spinach Pasta Delight

Ochucená italská klobása s česnekem a špenátem v těstovinové pochoutce

Toto syté a chutné těstovinové jídlo kombinuje robustní chutě italské klobásy, česneku a špenátu, čímž vytváří uspokojivé a lahodné jídlo. Ochucená klobása je zprudka zpražena do zlatova a čerstvý špenát přidává jak barvu, tak živiny. Pokrm je svázán krémovou česnekem ochucenou omáčkou, díky čemuž je skvělou a chutnou volbou pro jakýkoli večeřní stůl. Skvělý pro útulnou rodinnou večeři nebo elegatní rande.

Suroviny:

  • 450 g italské klobásy (mírná nebo pikantní, dle preference)
  • 280 g čerstvého špenátu, omytého a hrubě nasekaného
  • 4 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 340 g těstovin (fettuccine, penne nebo vaše volba)
  • 240 ml smetany ke šlehání
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 30 ml olivového oleje
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • Ostré papričky (dle chuti, pro případné přidání pikantní příchuti)
  • Čerstvá bazalka nebo petržel, jemně nasekaná (dle preference, pro ozdobení)

Postup:

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Proceďte a odložte stranou.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nebude sklenutá, asi 3-4 minuty.
  3. Do pánve přidejte nakrájený česnek a osmahněte další 1-2 minuty, dokud voní.
  4. Přidejte italskou klobásu, lžící rozbijte na menší kousky během vaření. Vařte, dokud klobása nebude zlatavá a úplně uvařená, asi 8-10 minut. Pokud používáte, přidejte špetku ostrých papriček pro pikantní příchuť.
  5. Snižte teplotu na minimum a přilijte smetanu ke šlehání. Zamíchejte a pak přidejte parmazán. Pokračujte v míchání, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nebude krémová a hladká.
  6. Přidejte nakrájený špenát do pánve. Vařte další 2-3 minuty, dokud se špenát nezhroutí.
  7. Ochuťte omáčku solí a černým pepřem podle chuti. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, abyste dosáhli požadované konzistence.
  8. Přidejte uvařené těstoviny do pánve a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.
  9. Ozdobte čerstvě nasekanou bazalkou nebo petrželí, pokud chcete, a podávejte ihned.

Užijte si tuto lahodnou ochucenou italskou klobásu s česnekem a špenátem v těstovinové pochoutce s přílohou salátu a sklenkou oblíbeného vína pro kompletní jídlo.

Don't Miss

Zucchini and Tomato Tart: A Savory Delight Bursting with Garden Fresh Flavors

Titul: Cuketový a rajčatový koláč: Předkrm plný čerstvých chutí ze zahrady

Koláč se cuketou a rajčaty: Slaná lahůdka plná čerstvých zahradních
Traditional Neapolitan Margherita Pizza: A Taste of Naples

Tradiční neapolská pizza Margherita: Chuť Neapole

Tradiční nápoješská pizza Margherita: Chuť Neapole Tento klasický pokrm pochází