Kvixotická kořeněná quinoa s kelí a tofu.

2024-08-15
Quixotic Spiced Quinoa with Kale and Tofu

Květinově kořeněné quinoa s kelí a tofu

Tato Květinově kořeněná quinoa s kelí a tofem je lahodné, výživné jídlo, které kombinuje bílkovinami bohatou quinou, čerstvý kelí a dokonale uvařené tofu s směsí aromatických koření. Je to zdravý pokrm plný chutí, který je ideální pro zdravou večeři.

Suroviny:

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 hrnky vody
  • 200 gramů pevného tofu, nakrájeného na kostky
  • 2 hrnky čerstvého kelí, nasekaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínových semínek
  • 1 lžička papriky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Limušky na ozdobu

Postup:

  1. Qinou opláchněte pod studenou vodou. V hrnci smíchejte quinou a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte asi 15 minut, nebo dokud voda nevstřebá a quinoa nebude vláčná. Odložte stranou.
  2. Ve velké pánvi na ohni rozpalte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kmínová semínka a nechte je zasytit asi 30 sekund, dokud nebudou vonět.
  3. Přidejte nasekanou cibuli a česnek do pánve. Orestujte asi 3-5 minut, nebo dokud cibule nebude průhledná.
  4. Přidejte nakrájené tofu do pánve a vařte asi 5 minut, dokud začne získávat zlatohnědou barvu.
  5. Přidejte papriku, sůl a pepř. Vařte další minutu, aby se tofu rovnoměrně obalilo kořením.
  6. Přidejte nasekaný kelí do pánve a vařte další 3-4 minuty, dokud kelí nezměkne.
  7. Nakonec přidejte vařenou quinou do pánve a promíchejte vše dohromady, dokud se dobře spojí. Vařte další 2-3 minuty, aby se vše zahřálo.
  8. Podávejte horké, ozdobené limuškami pro osvěžující závěr.

Užijte si svou lahodnou a výživnou Květinově kořeněnou quinoa s kelí a tofem!

Don't Miss

Kebab Vindaloo with Buttery Vegetables

Kebab Vindaloo s máslovou zeleninou

Kebab Vindaloo s máslem osmaženou zeleninou Kebab Vindaloo s máslem

Prosím, poskytněte mi název, který chcete přeložit.

„`html Bezlepková zimní směs: Ořechová, vyhřívací pochoutka s pikantním nádechem