Květáková plněná paprika s kvinoou a zeleninou: Výživné a lahodně kořeněné jídlo

2024-07-06
Quinoa and Vegetable Stuffed Peppers: A Nutritious and Flavor-Packed Dish

Plněné papriky s kvinoou a zeleninou: Výživná a chutná pochoutka

„`html

Hledáte zdravé a chutné jídlo, které je zároveň nasycující a zdravé? Vyzkoušejte tento recept na plněné papriky s kvinoou a zeleninou. Plné bílkovinami bohaté kvinoe a různorodé zeleniny, tyto plněné papriky jsou skvělou večeří na každý pracovní den, se kterou se budete cítit dobře. Ať už jste vegetarián nebo jen chcete do své stravy začlenit více rostlinných jídel, tato pochoutka má něco pro každého.

Suroviny:
– 4 velké papriky (libovolné barvy)
– 1 hrnek kvinoe
– 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek cherry rajčátek, rozkrojených
– 1 hrnek kukuřičných zrn (čerstvých, konzervovaných nebo zmrazených)
– 1 hrnek černých fazolí, opláchnutých a osušených
– 1 lžička mletého kmínu
– 1/2 lžičky uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 hrnku nastrouhaného sýra (volitelně)
– Čerstvá koriandr nebo petržel na ozdobu

Postup:

1. Příprava kvinoe:
– Kvinoi pořádně opláchněte pod tekoucí vodou. Smíchejte opláchnutou kvinoe se zeleninovým vývarem nebo vodou v mírně velkém hrnci.
– Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit asi 15 minut, nebo dokud kvinoa není uvařená a tekutina vstřebána. Vidličkou rozmíchejte a odložte stranou.

2. Předehřejte troubu:
– Troubu předehřejte na 190°C.

3. Příprava paprik:
– Odstřihněte vrchol paprik a vyjměte semena a blány. Pokud je potřeba, na každé paprice odstřihněte malý kousek zespodu, aby stály vzpřímeně.

4. Restování zeleniny:
– Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a restujte do sklovata, asi 5 minut.
– Přidejte nasekaný česnek a restujte další 1-2 minuty.
– Přidejte nakrájenou cuketu a vařte, dokud nezačne změkčovat, asi 3-4 minuty.
– Přimíchejte cherry rajčata, kukuřičná zrna, černé fazole, kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Vařte další 2-3 minuty.

5. Smíchejte kvinou a zeleninu:
– Přidejte uvařenou kvinoi do pánve s restovanou zeleninou. Dobře promíchejte a nechte chvíli spojit chutě, asi 2-3 minuty. Podle potřeby dochuťte.

6. Plnění paprik:
– Papriky umístěte do pekáčku. Každou papriku naplňte směsí kvinoe a zeleniny, lehce přitlačte, abyste naplnění stlačili.
– Pokud používáte sýr, posypte ho trochou na vrchol naplněné každé papriky.

7. Pečení:
– Pekáček zakryjte alobalem a pečte 30 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud papriky nejsou měkké a sýr (pokud používáte) není rozpuštěný a lehce zezlátnutý.

8. Podávání:
– Plněné papriky vyjměte z trouby a nechte je chvilku vychladnout. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželí a podávejte teplé.

Dobrou chuť při konzumaci vašich lahodných plněných paprik s kvinoou a zeleninou!
„`

Don't Miss

Classic Wild Oats Pancakes: A Hearty and Nutritious Breakfast Delight

Klasické palačinky s ovsenými vločkami: Srdcová a výživná snídaně

Klasické palačinky s divokými ovesnými vločkami: Srdcervoucí a výživné snídaňové
Heavenly Venetian Risotto: A Creamy Concoction of Arborio Rice, White Wine, and Fresh Vegetables

Nebeští benátský risotto: Krémová směs rýže Arborio, bílého vína a čerstvé zeleniny

Božský Benátský rizoto: Krémová směs rýže Arborio, bílého vína a