Květák a dýně hokkaido: Uklidňující, sytá pochoutka s nutričním přesahem.

2024-08-23
Quinoa and Butternut Squash Stew: A Comforting, Hearty Dish with a Nutritious Twist

Quinoa a dýňový guláš: Pohodlné, syté jídlo s nutričním zákrutem

Tento lahodný a srdcervoucí Quinoa a dýňový guláš je ideální pohodlné jídlo na každou roční dobu. Plný živin jako bílkoviny bohatá quinoa a vitamíny nabité dýňová, tento guláš nejenže uspokojí vaše chuťové pohárky, ale také podporuje zdravou stravu. Je vynikající volbou pro vegany a vegetariány, jelikož poskytuje vyváženou škálu chutí a živin. Podávejte ho jako hlavní chod nebo jako přílohu – nějakým způsobem, tento guláš se jistě stane vaším oblíbeným v domácnosti.

Ingredience:

Zelenina a koření:
– 1 středně velká dýně, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na 1palcové kostky
– 1 hrnek nakrájené mrkve
– 1 hrnek nakrájeného celeru
– 1 středně velká žlutá cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1/2 lžičky skořice
– Sůl a černý pepř podle chuti

Obiloviny a tekutiny:
– 1 hrnek quinoa, opláchnutá
– 4 hrnky zeleninového vývaru
– 1 plechovka (14.5 oz) nakrájených rajčat
– 2 hrnky nakrájeného kelu nebo špenátu

Volitelné ozdoby:
– Nakrájená čerstvá petržel
– Šťáva z čerstvého citronu
– Křupavý chléb ke krbu

Instrukce:

1. Připravte zeleninu: V hrnci nebo nizozemském hrnci zahřejte lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte asi 5 minut, dokud nebude průsvitná.

2. Restujte aromatické látky: Přidejte nasekaný česnek, mletý kmín, uzenou papriku, sušený tymián a skořici. Dobře promíchejte a restujte další 1-2 minuty, dokud koření neuvoní svou vůni.

3. Přidejte hlavní ingredience: Přidejte nakrájenou dýni, mrkev a celer do hrnce. Přilijte zeleninový vývar a plechovku rajčat s šťávou. Dobře promíchejte všechny ingredience dohromady.

4. Vařte guláš: Přiveďte směs k varu. Jakmile začne vřít, snižte teplotu na simmer, přikryjte hrnec a vařte asi 15 minut, dokud nebude zelenina měkká.

5. Začlenění quinoa: Vmíchejte opláchnutou quinou a dále nechte vařit, přikryté, dalších 20 minut, nebo dokud quinoa nebude plně uvařená a guláš zhoustne.

6. Přidejte zeleninu: Začistěte nakrájený kel či špenát a nechte ho zavadnout do guláše asi 5 minut. Ochutnejte solí a černým pepřem.

7. Podávejte a užijte si: Nalejte guláš do mís a ozdobte nasekanou petrželí a šťávou z citronu podle chuti. Podávejte s křupavým chlebem ke krbu pro kompletní jídlo.

Užijte si tento sytý a výživný Quinoa a dýňový guláš!

Why I’m always pregnant..

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Slow-Cooked Osso Buco: A Hearty and Tender Italian Classic

Vařený Osso Buco: Srdnatá a něžná italská klasika

Osso Buco zpívané pomalu: robustní a něžná italská klasika Osso
Quirky Jalapeño Yogurt Dip: A Spicy and Creamy Delight for Your Appetizer Platter

Podivný jalapeňo jogurtový dip: Pikantní a krémová lahůdka pro váš předkrmový talíř

Výstřední jalapeňový jogurtový dip: Pikantní a krémová lahůdka pro váš