Kuřecí směs Tex-Mex se černými fazolemi v pánvi

2024-07-16
Tex-Mex Chicken and Black Bean Skillet

Tex-Mex kuře a fazolová směs v pánvi

„`html

Tex-Mex kuřecí směs s fazolemi je sytá a chutná pochoutka, která spojuje živost tex-mex kuchyně s něžným kuřecím masem, fazolemi a směsí zeleniny. Toto jídlo není pouze rychlé a snadné na přípravu, ale je také bohaté na živiny, což z něj činí perfektní volbu pro večeři v pracovním týdnu. Kombinace koření, paprik a sýra vytváří lahodné jídlo, které jistě uspokojí vaše chuťové buňky.

Ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 450 g kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájených na kousky
– 1 středně velká žlutá cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nakrájené
– 1 červená paprika, nasekaná
– 1 žlutá paprika, nasekaná
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– 1/2 lžičky uzené papriky
– 1/2 lžičky sušeného oregana
– 1 plechovka (400 g) černých fazolí, sceděných a opláchnutých
– 1 plechovka (400 g) kukuřice, sceděná
– 1 plechovka (410 g) krájených rajčat, neopláchnutých
– 120 ml kuřecího vývaru
– Sůl a pepř dle chuti
– 100 g nastrouhaného cheddaru
– Nakrájený čerstvý koriandr, na ozdobu
– Plátky limetky, k podávání

Postup:
1. Rozehřejte olivový olej v velké pánvi na středním ohni. Přidejte kousky kuřecího masa a smažte je, dokud nezezlátne a nedojdou, asi 5-7 minut. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

2. Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud nezezlátne, asi 3-4 minuty. Přidejte nasekaný česnek, červenou papriku a žlutou papriku a restujte dalších 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.

3. Přidejte mletý kmín, chilli prášek, uzenou papriku a sušený oregano, vařte 1 minutu, dokud koření neuvoní vůni.

4. Do pánve přidejte černé fazole, kukuřici, krájená rajčata (s džusem) a kuřecí vývar. Vše dobře promíchejte.

5. Vraťte uvařené kuřecí maso zpět a vše smíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

6. Zmírněte oheň na střední-nízký a posypejte nastrouhaným cheddarem směs svrchu. Pánvi přiklopte a nechte povařit dalších 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí a nevzniknou bubliny.

7. Ozdobte Tex-Mex kuře a fazolovou směs nakrájeným čerstvým koriandrem a podávejte s plátky limetky.

8. Dobrou chuť s vaší chutnou a výživnou Tex-Mex kuře a fazolovou směsí!
„`

Mexican Chicken, Sweet Potato and Black Bean Skillet | Organixx Recipe

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Mushroom and Fennel Chicken with Herb Fries

Srdcová kuře s houbami a feniklem a bylinkovými hranolky

Srdcový kuřecí pokrm s hřibovými houbami ařekvicovou zeleninou a bylinkovými
A Luxurious Journey to French Cuisine: How to Craft Molho Nantua for an Elegant Culinary Experience

Luxusní cesta do francouzské kuchyně: Jak připravit Molho Nantua pro elegantní kulinářský zážitek

„`html V klidném městečku Nantua, ukrytém v bujné krajině východní