Kuřecí polévka s divokou rýží vařená na mírném plameni

2024-06-29
Slow-Cooked Creamy Chicken and Wild Rice Soup

Polévka s kuřecím masem a divokou rýží zpívaná na mírném plameni

Tato srdcervoucí polévka s kuřecím masem a divokou rýží je ideálním pohodovým jídlem, kombinujícím něžné kuře, oříškovou divokou rýži a krémový vývar, který vytváří bohatou a sytou pochoutku. Ideální pro chladné dny nebo útulné večery, tato polévka je nejen chutná, ale také výživná, a stane se oblíbenou ve vaší rodině.

Suroviny:
– 1 šálek divoké rýže, propláchnuté
– 1 libra kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 3 mrkve, oloupané a nakrájené
– 3 stonky celeru, nakrájené
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– 4 šálky kuřecího vývaru
– 2 šálky vody
– 1 bobkový list
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 2 lžíce hladké mouky
– 2 lžíce másla
– Čerstvá petržel, nasekaná (nepovinné, pro ozdobu)

Postup:

1. Ve vyhřívaném hrnci spojte divokou rýži, kuřecí prsa, cibuli, česnek, mrkev, celer, tymián, rozmarýn, kuřecí vývar, vodu a bobkový list. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

2. Zakryjte a vařte na nízkém plameni po dobu 6-7 hodin nebo na vysokém plameni po dobu 3-4 hodin, dokud není kuře úplně uvařené a divoká rýže je měkká.

3. Jakmile je doba vaření dokončená, vyjměte kuřecí prsa z hrnce a rozškrábejte je pomocí dvou vidliček.

4. Na plotně v malém hrnci rozpusťte máslo na středním plameni. Zašlehejte do něj mouku a vařte 1-2 minuty, dokud se nevytvoří těsto, poté postupně zašlehejte smetanu ke šlehání. Pokračujte v vaření, dokud směs nezhoustne a nezbude hladká.

5. Vraťte rozškrábané kuře zpět do hrnce a přidejte směs smetany. Promíchejte, aby byla polévka krémová po celé své délce.

6. Zakryjte a vařte na nízkém plameni dalších 10-15 minut, aby se chutě spojily.

7. Před podáváním odstraňte bobkový list. Pokud si přejete, ozdobte čerstvou petrželí.

8. Podávejte teplé a vychutnejte si vámi připravenou lahodnou polévku s kuřecím masem a divokou rýží!

Crockpot Chicken Wild Rice Soup

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Rustic Roasted Autumn Vegetables with Herbed Quinoa

Venkovské pečené podzimní zelenina s bylinkovým kvinoou

Rustické pečené podzimní zelenina s bylinkovým kvínem Tento pohlcující a
Deliciously Savory Osso Buco: A Rich and Hearty Italian Classic

Lahodné a sýrové Osso Buco: bohatá a sytá italská klasika

Výborně lahodné Osso Buco: bohatá italská klasika Osso Buco je