Kuřecí nugety se sladkokyselou omáčkou: Oblíbený a snadný recept

2024-09-27
Quinoa and Herb-Stuffed Bell Peppers: A Burst of Freshness in Every Bite

Plněné papriky s kvinoou a bylinkami: Skvělá svěžest v každém soustu

Tento živý jídlo plné živin kombinuje ořechové chutě kvinoi s čerstvými bylinkami a barevnými paprikami. Papriky slouží jako přirozený kontejner, pečou se do něžné dokonalosti a do náplně vtiskují své sladké tóny. Tato receptura je jak vizuálně přitažlivá, tak neuvěřitelně uspokojující, ideální pro zdravou večeři nebo jako úžasná příloha.

Ingredience:

Na papriky:
– 4 velké papriky (libovolné barvy), vrcholky utržené a semena odstraněna

Na náplň:
– 1 hrnek kvinoi, opláchnutá
– 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo vody)
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1 hrnek cherry rajčátek, rozpůlených
– 1 hrnek konzervovaných černých fazolí, odkapaných a propláchnutých
– 1 střední cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/4 hrnku čerstvé petržele, nasekané
– 1/4 hrnku čerstvé bazalky, nasekané
– 1/4 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu (volitelné)
– Křupavé lůžka na podávání, volitelné

Instrukce:

1. Příprava kvinoi: V menším hrnci přiveďte zeleninový vývar (nebo vodu) k varu. Přidejte kvinoi, snižte teplotu, přiklopte a vařte přibližně 15 minut, nebo dokud kvinoi není měkká a voda vsákne. Vidličkou promíchejte a odložte stranou.

2. Předehřejte troubu: Troubu předehřejte na 190°C.

3. Orestujte zeleninu: Na velké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a vařte do sklovata, přibližně 5 minut. Přidejte česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.

4. Smíchejte náplň: Do pánve dejte cherry rajčátka, fazole, nakrájenou cuketu, kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Vařte přibližně 5-7 minut, dokud zelenina není měkká.

5. Smíchejte s kvinoou: Přidejte vařenou kvinoi k zelenině v pánvi. Dobře promíchejte. Odeberte z tepla a vmíchejte čerstvou petržel, bazalku a koriandr. Pokud používáte, vmíchejte parmazán.

6. Plňte papriky: Papriky postavte do pekáči. Každou papriku naplňte směsí s kvinoou, mírně přitlačte, aby byla náplň hutná.

7. Pečte: Pekáč zakryjte a pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut. Odstraňte fólii a pečte dalších 10-15 minut, dokud papriky nejsou něžné a na vrchu trochu zezlátnou.

8. Podávejte: Nechte plněné papriky chvíli vychladnout před podáváním. Podávejte s křupavým lůžkem na straně pro extra svěžest, pokud chcete.

Užijte si tyto lahodné plněné papriky s kvinoou a bylinkami! Tyto mohou být těšeny jako výživné hlavní jídlo nebo aromatická příloha, která přinese barvu a výživu do jakéhokoli jídla.

Don't Miss

New Orleans Famous Crawfish Etouffee

Slavné etouffee s rakovými chobotnicemi v New Orleans

„`html Slavný krevetový etoufée z New Orleans Slavný krevetový etoufée
Spicy Tofu with Mixed Veggies: A Flavorful Fix

Křehký tofu s různými zeleninami: Chuťová lahůdka

Pikantní tofu s různým zeleninovým mixem: Chuťová lahůdka Tento sytě