Kuřecí jerk s rýží a fazolemi: Chutný karibský přepych

2024-06-14
Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: Lahodná karibská pochoutka

Zažijte živé a pikantní chutě Karibiku s tímto lahodným pokrmem z kuřecího masa Jerk, který je kombinován s lahodně kořeněnou rýží a fazolemi. Tato receptura spojuje tradiční jamajské ingredience, vytvářející pokrm, který překypuje chutí a vůní. Skvělý pro rodinnou večeři nebo setkání s přáteli, toto kuřecí maso Jerk přenese vaše chuťové buňky do tropického ráje.

Ingredience:

  • Na kuřecí maso Jerk:
    • 4 kousky kuřecího prsa
    • 2 lžíce koření Jerk (hotový nebo domácí)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • Šťáva z 1 limetky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Na rýži a fazole:
    • 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže
    • 1 plechovka (15 oz) červených fazolí, sceděných a opláchnutých
    • 1 šálek kokosového mléka
    • 1 šálek vody
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžička soli
    • ½ lžičky černého pepře
    • 2 stonky jarní cibulky, nasekané

Postup:

Na kuřecí maso Jerk:
1. Příprava marinády: V míse smíchejte koření Jerk, sójovou omáčku, šťávu z limetky, nasekaný česnek, čerstvý tymián a rostlinný olej. Dobře promíchejte.
2. Namáčení kuřecího masa: Přidejte kousky kuřecího prsa do mísy a ujistěte se, že jsou důkladně obaleny marinádou. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice po dobu minimálně 2 hodin, ideálně přes noc pro maximální chuť.
3. Upečení kuřecího masa: Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Kuřecí maso vyndejte z marinády a upečte asi 6-7 minut na každé straně, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C. Nechte maso chvíli odpočinout před krájením.

Na rýži a fazole:
1. Propláchněte rýži: Rýži dejte do síta a opláchněte pod studenou vodou dokud voda nebude čistá. Tím se odstraní nadbytečný škrob a zabrání se lepkavosti rýže.
2. Příprava rýže: V menším hrnci smíchejte opláchnutou rýži, kokosové mléko, vodu, nasekaný česnek, čerstvý tymián, sůl a pepř. Přiveďte k varu na střední teplotě.
3. Přidání fazolí: Až směs začne vařit, přidejte červené fazole a dobře promíchejte. Zmírněte teplotu na minimum, přiklopte hrnec a vařte asi 18-20 minut, nebo dokud rýže nebude měkká a tekutina absorbována.
4. Přidání jarní cibulky: Odstraňte z tepla a jemně rozprostřete rýži vidličkou. Vše promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou.

Podávání:
Nalejte kuřecí maso Jerk s hojnou porcí rýže a fazolí. Ozdobte čerstvým tymiánem a plátky limetky, pokud chcete. Užijte si karibské chutě každým soustem!

Don't Miss

Authentic Indonesian Sweet Soy Granules (Kering Tempeh)

Autentické indonéské sladkokyselé sójové granule (Kering Tempeh)

Autentické indonéské sladké sójové granule (Kering Tempeh) Kering Tempeh, známé
Classic Korean Kimchi – Spicy, Fermented Korean Vegetable Delight

Klasické korejské kimchi – pikantní, kvašená korejská zeleninová lahůdka

Klasické korejské kimchi – ostrá, kvašená korejská zeleninová lahůdka Kimchi