Kuřecí jerk s rýží a fazolemi: Chutný karibský přepych

2024-06-14
Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: Lahodná karibská pochoutka

Zažijte živé a pikantní chutě Karibiku s tímto lahodným pokrmem z kuřecího masa Jerk, který je kombinován s lahodně kořeněnou rýží a fazolemi. Tato receptura spojuje tradiční jamajské ingredience, vytvářející pokrm, který překypuje chutí a vůní. Skvělý pro rodinnou večeři nebo setkání s přáteli, toto kuřecí maso Jerk přenese vaše chuťové buňky do tropického ráje.

Ingredience:

  • Na kuřecí maso Jerk:
    • 4 kousky kuřecího prsa
    • 2 lžíce koření Jerk (hotový nebo domácí)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • Šťáva z 1 limetky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Na rýži a fazole:
    • 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže
    • 1 plechovka (15 oz) červených fazolí, sceděných a opláchnutých
    • 1 šálek kokosového mléka
    • 1 šálek vody
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžička soli
    • ½ lžičky černého pepře
    • 2 stonky jarní cibulky, nasekané

Postup:

Na kuřecí maso Jerk:
1. Příprava marinády: V míse smíchejte koření Jerk, sójovou omáčku, šťávu z limetky, nasekaný česnek, čerstvý tymián a rostlinný olej. Dobře promíchejte.
2. Namáčení kuřecího masa: Přidejte kousky kuřecího prsa do mísy a ujistěte se, že jsou důkladně obaleny marinádou. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice po dobu minimálně 2 hodin, ideálně přes noc pro maximální chuť.
3. Upečení kuřecího masa: Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Kuřecí maso vyndejte z marinády a upečte asi 6-7 minut na každé straně, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C. Nechte maso chvíli odpočinout před krájením.

Na rýži a fazole:
1. Propláchněte rýži: Rýži dejte do síta a opláchněte pod studenou vodou dokud voda nebude čistá. Tím se odstraní nadbytečný škrob a zabrání se lepkavosti rýže.
2. Příprava rýže: V menším hrnci smíchejte opláchnutou rýži, kokosové mléko, vodu, nasekaný česnek, čerstvý tymián, sůl a pepř. Přiveďte k varu na střední teplotě.
3. Přidání fazolí: Až směs začne vařit, přidejte červené fazole a dobře promíchejte. Zmírněte teplotu na minimum, přiklopte hrnec a vařte asi 18-20 minut, nebo dokud rýže nebude měkká a tekutina absorbována.
4. Přidání jarní cibulky: Odstraňte z tepla a jemně rozprostřete rýži vidličkou. Vše promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou.

Podávání:
Nalejte kuřecí maso Jerk s hojnou porcí rýže a fazolí. Ozdobte čerstvým tymiánem a plátky limetky, pokud chcete. Užijte si karibské chutě každým soustem!

Spice Up Your Taste Buds | The Flavorful Journey of Jamaican Cuisine

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Elegant Sundays: Traditional Roast Duck with Orange Glaze and Herb Stuffing

Elegantní neděle: Tradiční pečená kachna s pomerančovou polevou a bylinkovou nádivkou

Elegantní neděle: Tradiční pečená kachna s pomerančovou polevou a bylinkovou
Grilled Zucchini and Gnocchi with Parmesan Herb Sauce

Grilovaná cuketa a gnocchi s parmazánovou bylinkovou omáčkou

Grilovaná cuketa a gnocchi s parmazánovou bylinkovou omáčkou Toto lahodné