Kuřecí hustá polévka: Peruánská drůbeží omáčka v slaném rajčatovém základu.

2024-06-11
Sudado de Pollo: Peruvian Chicken Stew in a Savory Tomato Sauce

Sudado de Pollo: Peruánský kuřecí dušený pokrm v lahodné rajčatové omáčce

Sudado de Pollo je tradiční peruánské jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso s bohatou, chutnou rajčatovou omáčkou. Je to lahodný dušený pokrm, který je sýtý a výživný, často podávaný s rýží nebo brambory.

Suroviny:

– 4 kuřecí stehna (s kostí, bez kůže)
– 2 velká rajčata, nakrájená na kostky
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená
– 2 střední brambory, oloupané a nakrájené
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– 1/2 šálku bílého vína (volitelně)
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá koriandr na ozdobu

Postup:

1. Příprava masa: Maso z kuřecích stehen osolte, opepřete, přidejte kmín a papriku. Nechte ho asi 10 minut odstát, aby nasáklo do příchutí.

2. Osmahněte aromatické ingredience: Na velkém hrnci nebo v nizozemské troubě rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a osmažte je, dokud nezezlátnou a nezačnou vonět, asi 5 minut.

3. Zpříjemněte kuřecí maso: Přidejte osolené kuřecí stehna do hrnce a osmažte je ze všech stran, asi 4-5 minut na každou stranu. Tím se pečlivě uzavřou šťávy a přidá se hloubka do pokrmu.

4. Přidejte zeleninu a tekutiny: Jakmile je maso opečeno, přidejte rajčata, červenou papriku a brambory do hrnce. Zalijte kuřecím vývarem a bílým vínem (pokud používáte), tak aby tekutina téměř zakryla ingredience.

5. Vařte na mírném ohni: Směs přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum. Zakryjte hrnec a nechte vařit asi 30-40 minut, dokud není kuřecí maso propečené a brambory jsou měkké.

6. Ochutnejte a upravte koření: Ochutnejte dušený pokrm a podle potřeby upravte sůl, pepř nebo koření.

7. Podávejte: Sudado de Pollo nabídněte na talíře, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte horké. Tento pokrm je často doprovázený bílou rýží nebo křupavým chlebem k nasáknutí lahodné omáčky.

Nechutnejte si svůj výživný a chutný Sudado de Pollo!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Hearty Chicken and Wild Rice Soup: A Comforting Winter Warmer

Syrová kuřecí polévka se divokou rýží: Pohodlný zimní zahřívač

Chutná Kura a divoká rýže: Hřejivá zimní pochoutka Hledáte útulné
Quenelle de Brochet with Nantua Sauce: A French Culinary Masterpiece

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzská kulinářská lahůdka

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzské kulinářské mistrovské dílo