Kuřecí Gumbo polévka: Srdnaté kajunské dušené jídlo plné chutné lahodnosti

2024-07-06
Chicken Gumbo Soup: Hearty Cajun Stew Packed with Flavorful Goodness

Kuřecí gumbo polévka: Sytá kajunská eintopf plná chutné lahodnosti

Tato kuřecí gumbo polévka je klasický kajunský pokrm, který spojuje něžné kuřecí maso, kouřovou klobásu a bohatý, chutný vývar dochucený do dokonalosti. Jedná se o pravou komfortní jídlo, které zahřeje duši a potěší chuťové buňky. Ideální pro útulnou večeři, tato gumbo jistě získá srdce vaší rodiny.

Suroviny:

  • 450 g kůží očištěná, kostka bez kyčelních stehýnek, nakrájená na kousky
  • 450 g uzené klobásy, nakrájené
  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1 zelený paprika, nakrájený
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1,5 litru kuřecího vývaru
  • 1 konzerva (cca 400 g) nakrájených rajčat
  • 2 hrnky okry, nakrájené
  • 2 lžičky kajunského koření
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vařená bílá rýže, k podávání
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky
  • Na ozdobu nasekanou jarní cibulku

Postup:

  1. V hrnci s těžkým dnem zahřívejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte mouku a neustále míchejte, abyste vytvořili jíšku. Vařte, dokud se jíška nezezlátne, asi 15-20 minut.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, papriku a celer k jíšce. Vařte, dokud zelenina není měkká, asi 5 minut. Přidejte nakrájený česnek a vařte další minutu.
  3. Přidejte kuřecí vývar do hrnce, neustále míchejte, abyste zabránili hrudkám. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na simmer.
  4. Přidejte nakrájená rajčata, nakrájené okry, kajunské koření, sušený tymián a bobkové listy. Promíchejte.
  5. Přidejte kuře a klobásu do hrnce. Vařte polévku 45 minut až hodinu, dokud kuře není uvařené a chutě se prolnou. Ochucujte solí a pepřem podle chuti.
  6. Vyjměte bobkové listy a vyhoďte je. Vmíchejte nasekanou petrželku.
  7. Podávejte gumbo horké přes vařenou bílou rýži, ozdobené na drobné kousky nasekanou jarní cibulkou.
How To: Make Chicken and Sausage Gumbo with Isaac Toups

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Hearty Yorkshire Pudding with Herbed Gravy

Syrové Yorkshire Pudlí s bylinkovou omáčkou

Srdcový Yorkshire pudink s bylinkovou omáčkou Yorkshire pudink je klasické
Turkey Stuffed Delicata Squash with Wild Rice and Cranberries

Nadýchaná dýňová plněná krůtím s divokou rýží a brusinkami

Plněná dýně delikates se švestkovým rýží a brusinkami Tento lahodný