Tex-Mex Chicken Enchiladas: A Spicy and Cheesy Southwest Delight

Tex-Mex kuřecí enchiladas: Kořeněná a sýrová jihozápadní lahůdka

Enchiladas jsou oblíbeným jídlem, které spojuje chutě Mexika s jihozápadním nádechem, vytvářející bohatý a chutný zážitek. Tex-Mex kuřecí enchiladas jsou ostré, šťavnaté kuřecí maso, krémový sýr a lahodná omáčka, která vše spojuje dohromady. Perfektní pro syté jídlo, tyto enchiladas určitě uspokojí vaše chuťové buňky.

Ingredience:

  • 2 šálky uvařeného a natrhaného kuřecího masa
  • 1 šálek nastrouhaného sýra (Cheddar nebo Monterrey Jack)
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 šálku nakrájené papriky
  • 2 šálky enchilada omáčky (z obchodu nebo domácí)
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 8 velkých tortil
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli papriky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně)
  • Lahůdkové klíčky na podávání (volitelné)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
  2. V něm velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a papriku. Orestujte, dokud nezměknou, asi 5 minut.
  3. Přidejte do pánve kmín, chilli papriku, česnekový prášek, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.
  4. Přidejte natrhané kuřecí maso do pánve a promíchejte, dokud není kuře dobře obalené kořením a zeleninou. Vařte další 3-4 minuty, dokud kuře není prohřáté. Odstavte z ohně.
  5. K sestavení enchiladas rozetřete malé množství enchilada omáčky po dně velké zapékací mísy.
  6. Položte tortilu na rovný povrch. Nalijte na střed tortily dostatečné množství kuřecí směsi. Přidejte špetku nastrouhaného sýra. Pečlivě zavinějte tortilu a položte ji švem dolů do zapékací mísy. Opakujte s ostatními tortilami a kuřecí směsí.
  7. Přelijte zbývající enchilada omáčkou přes zavinuté tortily, aby byly rovnoměrně pokryté. Posypte zbytkem nastrouhaného sýra nahoře.
  8. Zakryjte zapékací mísu a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut. Odstraňte fólii a pečte dalších 10 minut, nebo dokud sýr nebude bublivý a zlatavě hnědý.
  9. Vytáhněte enchiladas z trouby a nechte je trochu vychladnout. Podávejte teplé, ozdobené čerstvým koriandrem a lžící zakysané smetany, pokud si přejete.
  10. Volitelně: Před podáváním přelijte čerstvou šťávu z limetky přes enchiladas pro přidaný nádech chuti.

Tento recept na Tex-Mex kuřecí enchiladas je hitem, skvělý pro rodinné večeře nebo setkání s přáteli. Užijte si odvážné, kořeněné chutě a pohodovou sýrovost této lahodné lahůdky!

The source of the article is from the blog publicsectortravel.org.uk