Žhavé kuře z Bobbyho ohnivého zahradního grilu
Popis:
Toto jídlo je letním kouskem, který přináší kouřovou, sytou chuť barbecue přímo do vaší zahrady. „Žhavé kuře z Bobbyho ohnivého zahradního grilu“ nabízí šťavnaté, něžné kuře, které je marinované a grilované do perfekce. Kombinuje směs aromatických koření a pikantní barbecue omáčky, které rozproudí vaše chuťové pohárky. Ideální pro rodinná setkání, pikniky nebo jednoduchou večeři, tato receptura slibuje být hitem pro všechny příležitosti.
Receptura:
Ingredience:
Na marinádu:
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1/4 šálku jablečného octa
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce worchestrové omáčky
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička cibulového prášku
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/4 lžičky mleté papriky (volitelně)
– 4 kousky kuřecího masa bez kosti a kůže
Na barbecue omáčku:
– 1 šálek kečupu
– 1/4 šálku hnědého cukru
– 1/4 šálku jablečného octa
– 2 lžíce melasy
– 1 lžíce hořčice
– 1 lžíce worchestrové omáčky
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/2 lžičky cibulového prášku
– 1/4 lžičky mletého černého pepře
– 1/4 lžičky mleté papriky (volitelně)
Instrukce:
1. Namáčení kuřete:
1. V míse smíchejte olivový olej, jablečný ocet, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, nasekaný česnek, uzenou papriku, cibulový prášek, černý pepř a mletou papriku (pokud používáte).
2. Přidejte kuřecí prsa do mísy a ujistěte se, že jsou plně pokrytá marinádou. Přikryjte a dejte do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
2. Příprava barbecue omáčky:
1. V hrnci smíchejte kečup, hnědý cukr, jablečný ocet, melasu, hořčici, worchestrovou omáčku, uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, černý pepř a mletou papriku (pokud používáte).
2. Za stálého míchání ohřívejte směs na středním plameni, dokud se všechny ingredience dobře nespojí. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 15 minut, občas míchejte, dokud se jemně nezahuší.
3. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
3. Grilování kuřete:
1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
2. Vyjměte kuře z marinády a osušte ho papírovými ubrousky.
3. Položte kuřecí prsa na gril a grilujte přibližně 6-7 minut z každé strany, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C.
4. Během posledních pár minut grilování, potřete kuře připravenou barbecue omáčkou, nechte ji jemně zesklovatět.
4. Servírování:
1. Vyjměte kuře z grilu a nechte je chvilku odpočinout.
2. Podávejte kuře teplé, s přiloženou barbecue omáčkou na dipování.
Vychutnejte si kouřové, syté chutě „Žhavého kuřete z Bobbyho ohnivého zahradního grilu“ s vašimi oblíbenými přílohami a sklenicí chlazené citronády. Ideální pro jakékoli zahradní setkání!