Kuře Jerk: Chuťová exploze karibských koření na něžném kuřeti

2024-07-26
Jerk Chicken: A Flavor Explosion of Caribbean Spices on Tender Chicken

„`html

Jerk Chicken: Výbuch příchutí karibských koření na něžném kuřeti

Popis: Jerk Chicken je klasické karibské jídlo, které obklopuje syté a pikantní chutě jamajské kuchyně. Toto jídlo je charakterizováno odvážným a aromatickým marinádou vyrobenou z směsi koření, bylinek a pálivých papriček, které kuřecí maso před grilováním nádherně ochutnají. Výsledkem je lahodné spojení kouřových, pikantních a slaných chutí, které vaše chuťové pohárky přenesou na ostrovy.

Recept:

Ingredience
4 stehna a křidélka z kuřete
2 lžíce jalovcových bobků
1 lžíce celých černých pepřových zrn
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého muškátového oříšku
2 lžičky mletého kajenského pepře
1/4 šálku sójové omáčky
1/4 šálku bílého octa
1/4 šálku limetkové šťávy
1/4 šálku pomerančové šťávy
1/4 šálku olivového oleje
6 stroužků česneku, nasekaných
3 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 Scotch Bonnet paprika, zbavená semínek a jemně nasekaná (při manipulaci používejte rukavice)
4 jarní cibulky, nasekané
2 lžíce hnědého cukru
Sůl dle chuti

Pokyny
1. Příprava Marinády:
– V suché pánvi na středním ohni opečte jalovcové bobky a černé pepřová zrna, dokud nezačnou vonět. Po vychladnutí je rozmělněte v kořenkovém mlýnku nebo v hmoždíři.
– V misce smíchejte namletý jalovec, černý pepř, tymián, skořici, muškátový oříšek a kajenský pepř.
– Přidejte sójovou omáčku, bílý ocet, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu a olivový olej. Dobře promíchejte.
– Vmíchejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekanou Scotch Bonnet papriku, jarní cibulky a hnědý cukr. Důkladně promíchejte.

2. Marinace Kuřete:
– Maso položte do objemné uzavíratelné tašky či mělké mísy.
– Marinádu nalijte na maso, ujistěte se, že je každý kus dobře obalen. Masírujte marinádu do masa.
– Tašku uzavřete nebo mísu přikryjte potravinářskou fólií. Nechejte marinovat v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, abyste umožnili, aby chutě pronikly do masa.

3. Grilování Kuřete:
– Předehřejte gril na střední vysokou teplotu. Pokud používáte dřevěné uhlí, ujistěte se, že jsou rozpálené a popelavé.
– Kuře vyjměte z marinády a odstraňte přebytečnou. Marinádu vyhoďte.
– Grilujte kusy masa, občas je obracíce, aby se ujistili rovnoměrné upečení. Každou stranu grilujte asi 6–7 minut nebo dokud maso není uvařené a nevykazuje vnitřní teplotu 165°F (74°C).
– Pokud dáváte přednost více uhlazenému exteriéru, na konci vaření mírně zvyšte teplotu.

4. Podávání:
– Nechte jerk chicken chvíli odpočinout, než ho podáte, abyste umožnili redistribuci šťávy.
– Servírujte s klasickými přílohami jako rýže s hráškem, smaženými banány nebo čerstvým zeleným salátem.

Užijte si syté a pikantní chutě tohoto autentického karibského jídla!


„`

Don't Miss

Quinoa and Kale Stir-Fry: An Exquisite Quick and Nutritious Delight

„Restování kvinoje a listové kapusty: lahodná rychlá a výživná pochoutka“

Quinoa a Kale Stir-Fry: Vynikající rychlé a živinami nabitá rozkoš
Roasted Garlic and Mushroom Risotto: A Creamy and Flavorful Italian Classic

Pečený česnekový a houbový risotto: Krémová a chutná italská klasika

Pečený česnekový a žampiónový rizoto: Krémová a chutná italská klasika