Kuře Bajan a rýže Dech Karibiku: Chuť tropického pohodlí

2024-06-12
Bajan Chicken and Rice Delight: A Taste of Caribbean Comfort

Bajan Kuře a Rýžový Pokrm: Chuť Karibské Pohody

Bajan Kuře a Rýžový Pokrm je tradiční pokrm z Barbadosu, který kombinuje pohodové chutě kuřete a rýže s jedinečnou směsí koření charakteristických pro karibskou kuchyni. Kuře je marinováno v chutné směsi bylinek a koření, poté duseno do něžné dokonalosti a podáváno na voňavé posteli rýže, často doplněné čerstvou zeleninou nebo fazolemi pro sytý pokrm.

Suroviny:
– 4 kuřecí stehna s kostí a kůží
– 1 šálek dlouhozrnné rýže
– 2 šálky kuřecího vývaru
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 lžička tymián
– 1 lžička papriky
– 1 lžička nové koření
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/2 lžičky soli
– 1 lžíce limetkové šťávy
– 1 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 šálek hrášku nebo směsné zeleniny (volitelně)

Postup:

1. Marinování Kuřete:
– V míse smíchejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku, tymián, papriku, nové koření, černý pepř a sůl. Dobře promíchejte.
– Přidejte kuřecí stehna do mísy a ujistěte se, že jsou dobře obalena marinádou. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, nebo přes noc pro nejlepší výsledky.

2. Upečení Kuřete:
– Na velké pánvi zahřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu.
– Přidejte marinovaná kuřecí stehna, kůží dolů, a osmažte je dozlatova, asi 4–5 minut z každé strany. Odložte kuře z pánve stranou.

3. Orestování Aromatických Ingrediencí:
– Ve stejné pánvi přidejte nasekanou cibuli, česnek a červenou papriku. Orestujte, dokud zelenina nebude měkká a voňavá, asi 5 minut.

4. Příprava Rýže:
– Přidejte rýži do pánve s orestovanou zeleninou a míchejte, dokud se rýže neobeje olejem a zeleninou.
– Přilijte kuřecí vývar a promíchejte.

5. Spojení Všeho:
– Vraťte osmažená kuřecí stehna zpět do pánve a dejte je na vrch rýžové směsi.
– Nechte povařit, poté snižte teplotu na minimum, přikryjte poklicí a vařte 20–25 minut, nebo dokud není rýže měkká a kuře uvařené. Pokud používáte hrášek nebo směsnou zeleninu, přidejte je do pánve v posledních 5 minutách vaření.

6. Podávání:
– Vidličkou proklepněte rýži a podávejte Bajan Kuře a Rýžový Pokrm teplý, ozdobený čerstvými bylinkami podle chuti.

Užijte si lahodnou a pohodovou chuť Karibiku s každým soustem tohoto vynikajícího Bajan Kuře a Rýžového Pokrmu!

Don't Miss

Wild West Mushroom Medley Soup

Divokozápadní směs houbové polévky.

Polévka ze směsi lesních hub Západního divokého Západu Poznejte syté
Turkey Stuffed Delicata Squash with Wild Rice and Cranberries

Nadýchaná dýňová plněná krůtím s divokou rýží a brusinkami

Plněná dýně delikates se švestkovým rýží a brusinkami Tento lahodný