Cauche de Camarones: Lahodný Ekvádorský Krevetový Guláš
Cauche de Camarones je lahodný krémový krevetový guláš pocházející z Ekvádoru. Jedná se o lahodnou směs něžných krevet, sametového sýra a bohatého kokosového mléka. Každá lžička nabízí explozi chutí, takže je ideálním jídlem pro ty, kteří si užívají mořské plody s trochou tropického nádechu.
Ingredience:
- 450 g velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
- 240 ml kokosového mléka
- 240 ml mléka
- 160 g nastrouhaného sýra mozzarella
- 1 velká cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekaného na jemno
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce achiote prášku (annatto)
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka (na ozdobu)
Postup:
- Na velkém hrnci zahřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a nasekaný česnek a orestujte, dokud cibule není průhledná a vonná.
- Vsypejte achiote prášek a mletý kmín a vařte další minutu.
- Přidejte kokosové mléko a běžné mléko, přiveďte směs k mírnému varu. Snížte teplotu a vařte asi 5 minut za občasného míchání.
- Po částech přidejte nastrouhaný sýr mozzarella a neustále míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a směs nebude hladká.
- Přidejte oloupané a vyčištěné krevety do hrnce. Vařte 5-7 minut, nebo dokud krevety nejsou hotové a mají neprůhlednou barvu.
- Ochutnejte guláš solí a pepřem a případně upravte koření podle potřeby.
- Nalejte Cauche de Camarones do mís a ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
Užijte si lahodný a krémový Cauche de Camarones jako hlavní pokrm, podávaný s rýží nebo křupavým chlebem k namočení do každé lahodné omáčky!