Lobster Fra Diavolo: Krevety Fra Diavolo – Pikantní a Sofistikovaná Mořská Požitek
Krevety Fra Diavolo je klasické italsko-americké jídlo, které kombinuje sladkost čerstvých krevet s pikantní chutí ostré rajčatové omáčky. Toto elegantní a chutné jídlo je ideální pro speciální příležitost nebo romantickou večeři doma. Kombinuje lahodné maso krevet s pikantní, česnekovou rajčatovou omáčkou a obvykle se podává s těstovinami.
Suroviny:
– 2 živé krevety (asi 1,5 libry každá)
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1/2 lžičky červeného pepře (upravte podle chuti)
– 1/2 šálku bílého vína
– 1 plechovka (28 uncí) celých loupaných rajčat, rozmačkaných ručně nebo vidličkou
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 polévková lžíce čerstvého bazalku, nasekaného
– Sůl a pepř podle chuti
– 3/4 libry linguine nebo špagety
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)
Postup:
1. Příprava krevet:
– Přiveďte do varu velký hrnec osolené vody. Ponořte krevety hlavou dolů a vařte asi 3 minuty. Kleštěmi přendejte krevety do velké mísy s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření. Jakmile se ochladí, rozlámte krunýře, odeberte maso z klepet, kloubů a ocasů. Maso nakrájejte na sousto. Krunýře si ponechte na omáčku.
2. Příprava omáčky:
– V hluboké, široké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte vyhrazené krunýře krevet a vařte, občas míchejte, asi 5-7 minut, dokud nezačnou vonět. Krunýře vyndejte a vyhoďte.
– Přidejte nasekanou cibuli do pánve a osmahněte, dokud nebude měkká a sklenutá, asi 5 minut.
– Vmíchejte nasekaný česnek a červené papričky a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
– Přilejte bílé víno a přiveďte k varu, škrábajte dnem pánve.
– Přidejte rozmačkaná rajčata, oregano a bazalku. Promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
– Nechte omáčku provařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se chutě spojily.
3. Vaření těstovin:
– Zatímco omáčka provařuje, přiveďte do varu velký hrnec osolené vody. Vařte linguine nebo špagety podle pokynů na obalu až do al dente. Těstoviny sceďte a odložte.
4. Dokončení jídla:
– Krevetové maso přidejte do rajčatové omáčky a povařte dalších 5 minut, dokud se neprohřeje.
– Promíchejte uvařené těstoviny s omáčkou, aby byly dobře obalené.
5. Podávání:
– Rozdělte těstoviny s krevetami na talíře. Ozdobte čerstvou petrželí a podávejte ihned.
Užijte si Kreveta Fra Diavolo s sklenkou chlazeného bílého vína pro autentický lahodný zážitek.