„Kreveta Fra Diavolo: Pikantní a Sofistikovaná Lahůdka z Mořských Plodů“

2024-07-02
Lobster Fra Diavolo: A Spicy and Sophisticated Seafood Delight

Lobster Fra Diavolo: Krevety Fra Diavolo – Pikantní a Sofistikovaná Mořská Požitek

Krevety Fra Diavolo je klasické italsko-americké jídlo, které kombinuje sladkost čerstvých krevet s pikantní chutí ostré rajčatové omáčky. Toto elegantní a chutné jídlo je ideální pro speciální příležitost nebo romantickou večeři doma. Kombinuje lahodné maso krevet s pikantní, česnekovou rajčatovou omáčkou a obvykle se podává s těstovinami.

Suroviny:
– 2 živé krevety (asi 1,5 libry každá)
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1/2 lžičky červeného pepře (upravte podle chuti)
– 1/2 šálku bílého vína
– 1 plechovka (28 uncí) celých loupaných rajčat, rozmačkaných ručně nebo vidličkou
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 polévková lžíce čerstvého bazalku, nasekaného
– Sůl a pepř podle chuti
– 3/4 libry linguine nebo špagety
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

Postup:
1. Příprava krevet:
– Přiveďte do varu velký hrnec osolené vody. Ponořte krevety hlavou dolů a vařte asi 3 minuty. Kleštěmi přendejte krevety do velké mísy s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření. Jakmile se ochladí, rozlámte krunýře, odeberte maso z klepet, kloubů a ocasů. Maso nakrájejte na sousto. Krunýře si ponechte na omáčku.

2. Příprava omáčky:
– V hluboké, široké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte vyhrazené krunýře krevet a vařte, občas míchejte, asi 5-7 minut, dokud nezačnou vonět. Krunýře vyndejte a vyhoďte.
– Přidejte nasekanou cibuli do pánve a osmahněte, dokud nebude měkká a sklenutá, asi 5 minut.
– Vmíchejte nasekaný česnek a červené papričky a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
– Přilejte bílé víno a přiveďte k varu, škrábajte dnem pánve.
– Přidejte rozmačkaná rajčata, oregano a bazalku. Promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
– Nechte omáčku provařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se chutě spojily.

3. Vaření těstovin:
– Zatímco omáčka provařuje, přiveďte do varu velký hrnec osolené vody. Vařte linguine nebo špagety podle pokynů na obalu až do al dente. Těstoviny sceďte a odložte.

4. Dokončení jídla:
– Krevetové maso přidejte do rajčatové omáčky a povařte dalších 5 minut, dokud se neprohřeje.
– Promíchejte uvařené těstoviny s omáčkou, aby byly dobře obalené.

5. Podávání:
– Rozdělte těstoviny s krevetami na talíře. Ozdobte čerstvou petrželí a podávejte ihned.

Užijte si Kreveta Fra Diavolo s sklenkou chlazeného bílého vína pro autentický lahodný zážitek.

Luxurious Lobster Pasta with Fresh Garden Vegetables: A Gourmet Seafood Delight

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Irresistible Garlic Focaccia: A Fluffy Italian Bread Infused with Fragrant Garlic

Nepřehlédnutelná česneková focaccia: Šťavnatý italský chléb s vůní česneku

# Neodolatelná česneková focaccia: Nadýchaný italský chléb s vonným česnekem
Pistachio-Crusted Halibut with a Zesty Citrus Glaze

Sýrové halibut s pistáciemi a osvěžující citrusovou polevou

Pistáciově krustovaný hlaváč s pikantní citrusovou polevou Tento lahodný pokrm