Creamy Savory Chicken Yummy Casserole

Krémová pikantní kuřecí lahoda

Krémová pikantní kuřecí lahoda je chutné a syté jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso, smetanovou omáčku a směs čerstvé zeleniny a koření. Tento lahodný zapečený pokrm je ideální pro rodinné večeře, večírky nebo libovolnou příležitost, kdy toužíte po chutném a sytém pokrmu. Harmonická kombinace ingrediencí uspokojí všechny a budou prosit o doplnění.

Ingredience:
– 2 šálky uvařeného kuřecího prsa, na nudličky nebo kostky
– 1 plechovka (10,5 oz) krémové kuřecí polévky
– 1 šálek zakysané smetany
– 1 šálek strouhaného čedaru
– 1 šálek zmrazené směsi zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
– 1 šálek uvařené bílé rýže
– 1/2 šálku mléka
– 1/4 šálku jemně nakrájené cibule
– 1/4 šálku jemně nakrájeného celeru
– 1 lžička česnekového prášku
– 1/2 lžičky sušeného tymiánu
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1 šálek rozemletých máslových sušenek (např. Ritz)
– 2 lžíce roztaveného másla

Postup:
1. Předehřejte troubu na 175 °C a lehce vymažte pekáč o rozměrech 23×33 cm.
2. V velké míse smíchejte krémovou kuřecí polévku, zakysanou smetanu, mléko, česnekový prášek, sušený tymián, sůl a černý pepř. Smíchejte do hladka.
3. Přidejte uvařené kuřecí maso, zmrazenou směs zeleniny, uvařenou rýži, nakrájenou cibuli a celer do směsi. Dobře promíchejte, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně potaženy krémovou omáčkou.
4. Přendejte směs do připraveného pekáče, vyrovnejte.
5. Rozetřete strouhaný čedar rovnoměrně přes vrchní vrstvu zapečeného jídla.
6. V malé míse smíchejte rozemleté máslové sušenky s rozpuštěným máslem. Smíchejte, dokud nejsou sušenky potaženy máslem.
7. Rovnoměrně posypte vrchní vrstvu s máslovými sušenkami.
8. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud není zapečené jídlo bublající a vrchní část zlatohnědá.
9. Nechte jídlo chvilku vychladnout před podáváním.

Nechutná vám vaše skvělá krémová pikantní kuřecí lahoda!

The source of the article is from the blog coletivometranca.com.br