Křehký thajský bazalkový wok s kuřecím masem (Pad Krapow Gai)

2024-08-27
Succulent Thai Basil Stir-Fry with Chicken (Pad Krapow Gai)

Šťavnatý thajský kopr s kuřecím masem (Pad Krapow Gai)

Tento oblíbený thajský street food pokrm, známý jako Pad Krapow Gai, je rozkošnou směsí kořenitých, slaných a aromatických chutí. Pokrm obsahuje šťavnaté kousky kuřecího masa restované s aromatickým česnekem, chilli papričkami, čerstvým thajským koprem a chutnou omáčkou. Obvykle se podává se vařenou jasmínovou rýží a často je posypané křupavě smaženým vajíčkem. Tento recept je rychlý, snadný a skvělý na večeři během pracovního týdne.

Suroviny:

  • 500g kuřecí prsa nebo stehno, tence nakrájené
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 3-5 chilli papriček, nasekaných (dle chuti)
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 hrnek čerstvých lístků thajského kopru
  • 2 lžíce ostré omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • Vařená jasmínová rýže, na podávání
  • Smažená vajíčka (volitelně), na podávání

Postup:

  1. Rozehřejte rostlinný olej na velké pánvi nebo woku na středním ohni.
  2. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričky a restujte, dokud nezačnou vonět, asi 30 sekund.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso na pánev a vařte, dokud začne hnědnout, asi 3-5 minut.
  4. Přidejte cibuli a červenou papriku a pokračujte v restování, dokud zelenina není měkká, asi 3 minuty.
  5. V malé míse smíchejte ostrou omáčku, sójovou omáčku, rybí omáčku, tmavou sojovou omáčku a cukr.
  6. Nalijte směs omáček nad kuřecí maso a zeleninu a promíchejte, dokud je vše rovnoměrně obaleno. Vařte další 2 minuty, dokud se omáčka začne lehce karamelizovat.
  7. Přidejte čerstvé lístky thajského kopru do pánve a restujte, dokud nezvadnou a nezačnou vonět, asi 1 minutu.
  8. Odeberte z ohně a ihned podávejte s vařenou jasmínovou rýží. Volitelně každou porci ozdobte křupavě smaženým vajíčkem.

Užijte si svůj lahodný Thajský kopr s kuřecím masem! Tento pokrm zdobí dokonalá rovnováha kořenitých, sladkých a slaných chutí, které přenesou vaše chuťové buňky přímo do Thajska.

Thai Basil Chicken with Peppers (Pad Krapow Gai) || 10-minute recipe

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Vietnamese Daikon and Carrot Pickles (Đồ Chua) – A Tangy and Crunchy Delight for Banh Mi and More

Vietnamské křenové a mrkvové nakládačky (Đồ Chua) – Šťavnatá a křupavá lahůdka pro Banh Mi a více

Đồ Chua – Výtečné kyselo-sladké okurkové a mrkvové nakládačky pro
Hearty Spinach and Feta Stuffed Chicken Breast

Syrová kuřecí prsa plněná šťavnatým špenátem a fetou

Syrová špenátová a fetou plněná kuřecí prsa Tento lahodný a