Křehké thajské kuřecí křidélka se sladkou a pikantní glazurou z medu a Srirachy

2024-06-22
Tangy Thai Chicken Wings with Honey and Sriracha Glaze

Pikantní Thajská Kuřecí Křídla s Medovou a Sriracha Polevou

„`html

Tento pokrm je dokonalým spojením chutí, kombinující pikantnost thajských koření se sladkostí medu a štiplavostí Srirachy. Thajská kuřecí křídla jsou vynikajícím předkrmem na večírky nebo lahodným hlavním chodem. Jsou snadno připravitelná a neodolatelně chutnají.

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce omáčky Sriracha
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce nasekaného koriandru (na ozdobu)
  • Sójová semínka (volitelně, na ozdobu)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, med, omáčku Sriracha, limetkovou šťávu, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a mletý černý pepř. Dobře promíchejte, abyste vytvořili marinádu.
  3. Přidejte kuřecí křídla do misky a důkladně je obalte marinádou. Zakryjte a nechte je marinovat v lednici alespoň 30 minut.
  4. Vystelte plech a trochu ho potřete rostlinným olejem.
  5. Nasypte marinovaná kuřecí křídla na plech do jedné vrstvy.
  6. Péctte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, křídla obratte na půl cesty pečení, aby se rovnoměrně zazlítila.
  7. Zatímco se křídla pečou, připravte polevu smícháním zbývajícího medu a omáčky Sriracha v malé míse.
  8. Jakmile jsou křídla upečená a křupavá, vyjměte je z trouby a hojně je potřete medovou-Srirachovou polevou.
  9. Vraťte potřená křídla zpět do trouby a pečte dalších 5 minut, nechte polevu karamelizovat.
  10. Vyjměte křídla z trouby a nechte je chvilku vychladnout. Poté ozdobte nasekaným koriandrem a sójovými semínky, pokud si přejete.

Podávejte tato pikantní thajská kuřecí křídla teplá a vychutnejte si dokonalou kombinaci sladkých, pikantních a kyselých chutí každým soustem!
„`

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Zarzuela de Mariscos: A Symphony of Spanish Seafood Delight

Zarzuela z Mořských Plodů: Symfonie Španělských Mořských Dobrot

Zarzuela de Mariscos: Symfonie španělské lahůdky z mořských plodů Zarzuela
Wasabi-Infused Seared Tuna Steak with Avocado Salsa

Wasabiem provoněný tuňák na grilu se salsou z avokáda

Vymačkaný tuňák se zeleninovou salsou a wasabi Tento pokrm kombinuje