Koriandrové krevety s limetkou a pikantní avokádovou salsou

2024-07-06
Cilantro Lime Shrimp with Zesty Avocado Salsa

Koriandrové krevety s pikantní avokádovou salsou

Tyto koriandrové krevety s pikantní avokádovou salsou jsou osvěžujícím a chutným pokrmem ideálním pro letní setkání nebo lehké, zdravé jídlo. Krevety jsou marinovány v pikantní směsi koriandru a limetky, poté rychle orestované, aby si zachovaly svou šťavnatost. V kombinaci s živou avokádovou salsou, která dodává krémovou a pikantní chuť, tento pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:
Na krevety:
– 450 g velkých krevet, oloupaných a očištěných
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1/4 lžičky soli
– 1/4 lžičky pepře
– 1/4 lžičky chilli papriček (nepovinné)

Na avokádovou salsu:
– 2 zralá avokáda, nakrájená na kostičky
– 1 středně velká rajče, nakrájené na kostičky
– 1/4 hrnku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 hrnku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Marinování krevet: Ve střední míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, nasekaný česnek, nasekaný koriandr, sůl, pepř a chilli papričky, pokud je používáte. Přidejte krevety a dobře promíchejte. Nechte krevety marinovat minimálně 15 minut.

2. Příprava avokádové salsy: V jiné míse smíchejte nakrájená avokáda, rajče, červenou cibuli a koriandr. Zakápněte limetkovou šťávou a olivovým olejem, poté jemně promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

3. Opečení krevet: Rozehřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte marinované krevety do pánve v jedné vrstvě. Vařte 2-3 minuty na každé straně, nebo dokud krevety nezezlátnou a nezprůhlední. Dbávejte na to, abyste je nepřevařili.

4. Skládání a podávání: Přendejte uvařené krevety na servírovací tácek. Na krevety nauťte avokádovou salsu nebo podávejte zvlášť. Podávejte s přidaným koriandrem a kousky limetky, pokud si přejete.

5. Dobrou chuť: Podávejte ihned a vychutnejte si tento živý pokrm, který bude skvěle ladit s přílohou z rýže, quinoa nebo čerstvé zeleninové saláty.

Cilantro Lime Shrimp & Mango Avocado Salsa with Camila Alves McConaughey | Best in Season

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Jambon de Bayonne and Feta Zucchini Frittata: A Savory French-Inspired Delight

Jambon de Bayonne a Feta cuketová fritáta: Pikantní francouzská pochoutka

Jambon de Bayonne a Feta cuketová frittata: Lahodná francouzská pochoutka
Sizzling Zacusca Delight with Impeccably Grilled Veggies

Jiskřící lahůdka zacusca s dokonale grilovanou zeleninou.

Skvělá pochoutka Zacusca s dokonale grilovanou zeleninou Zacusca je tradiční