Kořeněný vepřový břich s BBQ omáčkou a kouřovým bourbonovým glazúrem

2024-06-25
Spicy Barbecue Pork Belly with a Smoky Bourbon Glaze

Pikantní vepřový břich s kouřovým glazúrem z bourbonu

Tento pikantní a šťavnatý pokrm obsahuje něžné vepřové břicho marinované a pečené do dokonalosti, poté přelité bohatým, kouřovým grilovacím glazúrem obohaceným o příjemnou, robustní chuť bourbonu. Kombinace koření a karamelizovaný lepivý povrch nechá vaše chuťové buňky toužit po více. Perfektní pro bohatou večeři nebo speciální událost.

Ingredience:

Na vepřové břicho:
– 0,9 kg vepřového břicha se škvírou v kůži
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžička kouřové papriky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička česnekového prášku

Na bourbonský grilovací glazúr:
– 240 ml grilovací omáčky (hotová nebo domácí)
– 120 ml bourbonu
– 60 ml medu
– 2 polévkové lžíce sójové omáčky
– 1 polévková lžíce jablečného octa
– 1 polévková lžíce worchestrové omáčky
– 1 lžička kouřové papriky
– 1/2 lžičky pepře cayenne (volitelně, pro případnou pikantnost)

Postup:

1. Předehřátí trouby:
Předehřejte troubu na 135 °C.

2. Příprava vepřového břicha:
Vepřové břicho osušte papírovými utěrkami. Kůži naražte do dia-mantu bez toho, aby se řízla do masa. Vepřové břicho potřete olivovým olejem a výrazně osolte, opepřete, přidejte kouřovou papriku, mletý kmín a česnekový prášek.

3. Pečení vepřového břicha:
Vepřové břicho položte na opékací mřížku nad pekáčem. Pečte v předehřáté troubě asi 2,5 až 3 hodiny, dokud nebude kůže křupavá a maso něžné.

4. Příprava bourbonského grilovacího glazúru:
Zatímco se vepřové břicho peče, smíchejte všechny ingredience glazúru v hrnci na středním ohni. Přiveďte k varu a vařte asi 10-15 minut za občasného míchání, dokud glazúr nezhoustne.

5. Potřete vepřové břicho glazúrou:
Jakmile je vepřové břicho upečené, vyjměte ho z trouby a zvýšte teplotu trouby na 230 °C. Vepřové břicho hojně potřete bourbonským grilovacím glazúrem. Vraťte vepřové břicho zpět do trouby a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud nebude glazúr karamelizovaný a lepkavý. Dávejte si pozor, aby se nespálil.

6. Nechte odpočinout a podávejte:
Vyjměte vepřové břicho z trouby a nechte ho odpočívat asi 10 minut před nakrájením. Podávejte nakrájené vepřové břicho s případným zbytkem bourbonského grilovacího glazúru na straně.

Užijte si své pikantní vepřové břicho s kouřovým glazúrem z bourbonu!

Pork Belly Burnt Ends Recipe with Bourbon Glaze (2021)

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Hearty Spicy Potato Delight

Srdná kořeněná bramborová lahůdka

Srdcovitý pikantní bramborový požitek Srdcovitý pikantní bramborový požitek je bohaté
Authentic Moroccan Spiced Zucchini and Mint Couscous Salad

Autentický marocký kořeněný salát se cuketou a mátou z kuskusu.

Autentický marocký kořeněný salát se sezamovým a mátovým kuskusem Tento