Kořeněný vepřový břich s BBQ omáčkou a kouřovým bourbonovým glazúrem

2024-06-25
Spicy Barbecue Pork Belly with a Smoky Bourbon Glaze

Pikantní vepřový břich s kouřovým glazúrem z bourbonu

Tento pikantní a šťavnatý pokrm obsahuje něžné vepřové břicho marinované a pečené do dokonalosti, poté přelité bohatým, kouřovým grilovacím glazúrem obohaceným o příjemnou, robustní chuť bourbonu. Kombinace koření a karamelizovaný lepivý povrch nechá vaše chuťové buňky toužit po více. Perfektní pro bohatou večeři nebo speciální událost.

Ingredience:

Na vepřové břicho:
– 0,9 kg vepřového břicha se škvírou v kůži
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžička kouřové papriky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička česnekového prášku

Na bourbonský grilovací glazúr:
– 240 ml grilovací omáčky (hotová nebo domácí)
– 120 ml bourbonu
– 60 ml medu
– 2 polévkové lžíce sójové omáčky
– 1 polévková lžíce jablečného octa
– 1 polévková lžíce worchestrové omáčky
– 1 lžička kouřové papriky
– 1/2 lžičky pepře cayenne (volitelně, pro případnou pikantnost)

Postup:

1. Předehřátí trouby:
Předehřejte troubu na 135 °C.

2. Příprava vepřového břicha:
Vepřové břicho osušte papírovými utěrkami. Kůži naražte do dia-mantu bez toho, aby se řízla do masa. Vepřové břicho potřete olivovým olejem a výrazně osolte, opepřete, přidejte kouřovou papriku, mletý kmín a česnekový prášek.

3. Pečení vepřového břicha:
Vepřové břicho položte na opékací mřížku nad pekáčem. Pečte v předehřáté troubě asi 2,5 až 3 hodiny, dokud nebude kůže křupavá a maso něžné.

4. Příprava bourbonského grilovacího glazúru:
Zatímco se vepřové břicho peče, smíchejte všechny ingredience glazúru v hrnci na středním ohni. Přiveďte k varu a vařte asi 10-15 minut za občasného míchání, dokud glazúr nezhoustne.

5. Potřete vepřové břicho glazúrou:
Jakmile je vepřové břicho upečené, vyjměte ho z trouby a zvýšte teplotu trouby na 230 °C. Vepřové břicho hojně potřete bourbonským grilovacím glazúrem. Vraťte vepřové břicho zpět do trouby a pečte dalších 10-15 minut, nebo dokud nebude glazúr karamelizovaný a lepkavý. Dávejte si pozor, aby se nespálil.

6. Nechte odpočinout a podávejte:
Vyjměte vepřové břicho z trouby a nechte ho odpočívat asi 10 minut před nakrájením. Podávejte nakrájené vepřové břicho s případným zbytkem bourbonského grilovacího glazúru na straně.

Užijte si své pikantní vepřové břicho s kouřovým glazúrem z bourbonu!

Don't Miss

Classic Colorful Chicken and Olive Linguine: A Delightful Italian Favorite

Klasické barevné kuře a olivový linguine: Rozkošná oblíbená italská specialita

Klasická sytá kuřecí a olivová linguine: Okouzlující oblíbená italská specialita
Savory Sticky Honey Soy Chicken

Lahodné kleplé kuře s medem a sójovou omáčkou

Sladké klepavé kuře s medem a sójovou omáčkou Tento pokrm