Kořeněné krůtí a zeleninové špízy podle thajské receptury: Spojení chutí na špízu

2024-06-14
Thai Turkey and Vegetable Kebabs: A Fusion of Flavors on a Skewer

Turecké kuličky z krocana a zeleninové kebaby: Fúze chutí na špejli

Přiveďte své chuťové buňky na dobrodružnou cestu s těmito lahodnými Tureckými kuličkami z krocana a zeleniny. Šťavnaté, marinované kousky krocana jsou nasazeny na špejle s pestrou, čerstvou zeleninou, vytvářející pokrm ideální pro milovníky grilování i zdravé stravování. Plné aromatických koření a s nádechem sladkosti z marinády tyto kebaby přinášejí explozi asijsky inspirované chuti na váš stůl.

Ingredience:
Na marinádu:

  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelné, pro více autentickou thajskou chuť)
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky červeného pepře vloček (dle chuti)

Na kebaby:

  • 1 1/2 libry krůtího prsa, nakrájeného na kousky 1 palce
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky 1 palce
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky 1 palce
  • 1 cuketa, nakrájená na kolečka tloušťky 1/4 palce
  • 1 červená cibule, nakrájená na kousky 1 palce
  • 20 cherry rajčat
  • čerstvá nasekaná koriandr (na ozdobení)
  • limetkové dílky (k podávání)

Postup:

  1. V menší misce smíchejte všechny ingredience na marinádu dohromady.
  2. Přidejte kousky krocana do marinády a ujistěte se, že jsou dobře obalené. Přiklopte a nechte odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu nebo přes noc pro maximální chuť.
  3. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody minimálně na 30 minut, aby se nepřipalovaly.
  4. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  5. Nasadíme na špejle marinovaný krocan, papriky, cuketu, červenou cibuli a cherry rajčata, střídavě pro pestrobarevnou prezentaci.
  6. Grilujte kebaby po dobu 10–12 minut, občas obracíce, dokud nebude krocan propečený a zelenina mírně změkčená a lehce opálená.
  7. Přenašeji kebaby na servírovací tácek. Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s limetkovými dílky.

Vychutnejte si tyto lahodné Turecké kuličky z krocana a zeleniny jako hlavní chod nebo je zkombinujte se svými oblíbenými přílohami pro kompletní jídlo, které jistě zaujme!

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Traditional Thai-Style Coconut Curry with Chicken and Vegetables

Tradiční thajské kokosové kari se slepým kuřetem a zeleninou.

Tradiční thajský kokosový kari s kuřetem a zeleninou Toto tradiční
Classic Chicken Cacciatore

Klasické kuře Cacciatore

Klasický kuřecí kachník „`html Kuřecí kachník je tradiční italské jídlo