Spicy Korean Kimchi Fried Rice: A Flavorful and Comforting One-Pan Meal

Korejská kořeněná smažená rýže s kimchi: Lahodný a pohodlný pokrm připravený na jednom pánvi

Kimchi smažená rýže, známá také jako Kimchi Bokkeumbap, je klasické korejské jídlo, které kombinuje odvážné a pikantní chutě dozrálého kimchi s pohodlnou rýží, aromatickým česnekem a špetkou pálivosti z gochujangu (korejská chilli pasta). Tento pokrm není pouze dokonalým způsobem, jak využít zbytkovou rýži a kimchi, ale také rychlým a jednoduchým jídlem, které překypuje umami.

Ingredience:
– 2 šálky uvařené bílé rýže (nejlépe den staré)
– 1 šálek dobře nakysaného kimchi, nasekaného
– 100 g vepřového břišního masa nebo slaniny, nasekaného na malé kousky
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– 2 jarní cibulky, nasekané
– 1 lžíce gochujangu (korejská chilli pasta)
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 1 vejce
– Pražená sezamová semínka na ozdobu

Postup:
1. Rozpalte rostlinný olej na velké pánvi nebo woku při střední až vysoké teplotě.
2. Přidejte kousky vepřového břišního masa nebo slaniny a smažte je, dokud nebudou křupavé a zhnědnou.
3. Přidejte nasekanou cibuli a nadrobno nasekaný česnek na pánev a restujte je, dokud nebudou vonné a cibule nezezloutne.
4. Zamíchejte nasekané kimchi a vařte 2-3 minuty, dokud zhnědne a nestane se aromatickým.
5. Přidejte gochujang a sójovou omáčku a dobře promíchejte, dokud se vše rovnoměrně neobalí.
6. Přidejte vařenou rýži na pánev a lžící rozbíjejte jakékoli hrudky. Smažte do té doby, než se rýže prohřeje a dobře se promíchá s kimchi a ostatními ingrediencemi.
7. Rýži přidejte sezamový olej a promíchejte.
8. Tlačte rýži na jednu stranu pánve a rozklepněte vejce do prázdného místa. Omelete vejce, dokud není uvařené, a pak ho vmíchejte zpět do zbytku rýže.
9. Smaženou kimchi rýži odeberte z tepla a přendejte do servírovacích mís.
10. Na ozdobu můžete přidat nasekané jarní cibulky a pražená sezamová semínka před podáním.

Vychutnejte si lahodnou a kořeněnou korejskou smaženou rýži s kimchi jako samostatné jídlo nebo podávejte s nakládanou zeleninou pro kompletní korejský kulinářský zážitek.

The source of the article is from the blog karacasanime.com.ve