Korean Kimchi Bokkeumbap: Savory Stir-Fried Rice with Fermented Vegetables

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Lahodná smažená rýže se zkvašenou zeleninou

Kimchi Bokkeumbap je oblíbené korejské jídlo, které kombinuje aromatické chutě zkvašeného kimchi se smaženou rýží. Je to skvělý způsob, jak využít zbylé rýži, a je neuvěřitelně všestranný, protože můžete přidat různé druhy bílkovin jako hovězí a kuřecí maso, tofu nebo jednoduše vejce. Výsledkem je chutné, plné umami miso, které je rychlé a snadné připravit.

Ingredience:

  • 2 šálky uvařené rýže (nejlépe denní)
  • 1 šálek zkvašeného kimchi, nakrájeného
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 lžíce gochujangu (korejská červená chilli pasta)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vejce (nepovinné)
  • 1 jarní cibulka, nakrájená (na ozdobu)
  • Sezamová semínka (na ozdobu)

Postup:

  1. **Rozpalte** rostlinný olej ve velké pánvi nebo woku na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, restujte, dokud nebudou vonné a cibule nebude průsvitná.
  2. **Přidejte** nakrájené kimchi do pánve a osmažte asi 2-3 minuty, aby se chutě propojily.
  3. **Začleněte** gochujang a sójovou omáčku, promíchejte, dokud nebudou rovnoměrně smíchány s kimchi a cibulí.
  4. **Přidejte** uvařenou rýži do pánve, rozrušte hrudky špachtlí. Dobře promíchejte, aby byla rýže rovnoměrně potřena omáčkou a dobře promíchána s kimchi.
  5. **Pokapejte** sezamový olej přes rýži a smažte dalších 2-3 minuty, dokud všechno není prohřáté.
  6. **Na samostatné pánvi** si osmahněte vejce podle vaší chuti (nepovinné, ale doporučené).
  7. **Podávejte** Kimchi Bokkeumbap v mísech, ozdobené osmaženým vajíčkem, pokud používáte. Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a posypete sezamovými semínky.
  8. **Dobrou chuť** užijte si vaši lahodnou a aromatickou misu s korejským Kimchi Bokkeumbap!

The source of the article is from the blog qhubo.com.ni