Korean Mandu Dumplings – Savory Steamed Delights Packed with Flavor

Jihokorejské karbanátky Mandu – vyvážená para plněná chutí

Tyto jihokorejské karbanátky Mandu jsou lahodným lahůdkou, skvělým jako snack nebo hlavní chod. Mandu jsou druh jihokorejských karbanátků obvykle plněných směsí mletého masa a zeleniny, kořeněné do dokonalosti a buď pářené, vařené, smažené na pánvi nebo hluboce smažené. V tomto receptu se zaměříme na verzi para, která umožňuje jemné a bohaté chutě náplně zazářit.

Suroviny:

Na náplň:

  • 200 g mleté vepřové
  • 150 g tofu, odkapané a rozdrobené
  • 100 g kimchi, jemně nasekané
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 střední mrkev, nastrouhaná
  • 100 g nastrouhaných klíčících fazolí mungo
  • 1 stroužek jarní cibulky, tence nasekaný
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce šťávy ze sirek
  • 1 čajová lžička mleté černé papriky
  • 1 vejce, lehce rozšlehané

Na obaly karbanátků:

  • 30-40 kulatých kuličkových těstovin na karbanátky (koupené nebo domácí)

Pro páření:

  • Velký hrnec s parním vložkem nebo bambusový parník
  • Pergamenový papír nebo listy zelí k vyložení parníku

K podávání:

  • Sójová omáčka
  • Rýžový ocet
  • Tence nasekaná jarní cibulka
  • Sezamová semínka

Postup:

1. Příprava náplně: Ve velké míse smíchejte mleté vepřové, rozdrobené tofu, nakrájené kimchi, cibuli, česnek, nastrouhanou mrkev, nasekané klíčící fazole mungo a jarní cibulku. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, šťávu ze sirkat, mletou černou papriku a rozšlehané vejce. Vše důkladně promíchejte, dokud není dobře spojeno.

2. Naplňte karbanátky: Položte karbanátky na rovný povrch. Lžící dejte asi 1 lžičku náplně na střed obalu. Okraje obalu navlhčete trochou vody, obal složte na půl, aby se uzavřela náplň, a přitiskněte, aby se obal utěsnili. Můžete vytvořit záhyby podél okraje, abyste zajistili pevné uzavření karbanátku. Postup opakujte se zbývající náplní a obaly.

3. Příprava parníku: Vystelte parník pergamenovým papírem nebo listy zelí, abyste zabránili přilnutí karbanátků. Ujistěte se, že mezi karbanátky v parníku jsou mezery, aby se pára mohla volně pohybovat.

4. Párejte karbanátky: Přiveďte hrnec s vodou k varu. Vložte parník nebo bambusový parník nad vařící vodu, přikryjte a přibližně 10-12 minut párejte karbanátky, dokud se obaly karbanátků nestanou průhledné a náplň není propečená.

5. Podávání: Opatrně vyjměte pářené karbanátky a uspořádejte je na servírovacím talíři. Podávejte s omáčkou z míchanice sójové omáčky, rýžového octa, nasekané jarní cibulky a sezamovými semínky.

Užijte si tyto lahodné jihokorejské karbanátky Mandu jako předkrm, přílohu nebo dokonce jako uspokojící hlavní chod. Určitě trefíte do „černého“ u každého, kdo má rád slané a chutné sousta!

The source of the article is from the blog newyorkpostgazette.com