Korejská smažená rýže s kimchi a vejci

2024-07-09
Korean Fried Rice with Kimchi and Eggs

Jižanská smažená rýže s kimchi a vejci

Jižanská smažená rýže (také známá jako Kimchi Bokkeumbap) je chutné a uklidňující jídlo, které kombinuje kyselou chuť kvašeného kimchi s lahodnou rýží a špetkou pikantnosti. Toto jídlo je často ozdobeno dokonale smaženým vajíčkem, přidávajícím krémovou šťavnatost každého soustu.

Suroviny:
– 2 hrnky uvařené rýže (nejlépe denní)
– 1 hrnek nakrájeného kimchi z Čínského zelí
– 1 malá cibule, nakrájená
– 1 mrkev, nakrájená
– 1 jarní cibulka, nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce gochujangu (korejská červená chilli omáčka)
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce sezamového oleje
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 2 vejce
– Kukuřičné lupínky na ozdobu (volitelné)
– Řasy na ozdobu (volitelné)

Postup:

1. Příprava surovin: Ujistěte se, že máte uvařenou a vychladlou rýži, pokud je čerstvá. Pokud používáte zbylou rýži, rozdělte případné hrudky. Nakrájejte kimchi, cibuli, mrkev a jarní cibulku. Nakrájejte česnek.

2. Osmahněte zeleninu: Na pánvi nebo woku na středním ohni rozehřejte rostlinný olej. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a nasekaný česnek. Osmahněte zeleninu do změknutí, asi 3-4 minuty.

3. Přidejte kimchi: Vmíchejte nakrájené kimchi a vařte dalších 2 minuty, aby se chutě spojily.

4. Přidejte rýži: Přidejte vychladlou rýži do pánve, rozdělujte hrudky vařečkou. Důkladně promíchejte všechny suroviny.

5. Ochutnejte jídlo: Přidejte gochujang a sójovou omáčku. Pokračujte v míchání rýže a zeleniny, dokud není vše rovnoměrně obaleno omáčkou a prohřáté, asi 5 minut.

6. Zakončete sezamovým olejem: Rozlijte sezamový olej na smaženou rýži a dobře promíchejte. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a promíchejte.

7. Smažte vejce: V samostatné nepřilnavé pánvi opečte vejce dle vaší chuti (sunny-side up je tradiční).

8. Podávání: Načepujte jižanskou smaženou rýži do mísy a na každou porci dejte smažené vejce. Podávejte s kukuřičnými lupínky a řasami na ozdobu, pokud chcete.

Užijte si svou chutnou a sytou jižanskou smaženou rýži s kimchi a vejci! Toto jídlo je ideální na rychlý oběd nebo večeři a jistě uspokojí vaše touhy po něčem odvážném a chutném.

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Delicious Citrus-Glazed Duck: A Perfect Blend of Sweet and Savory

Lahodná kachna s citrónovou polevou: Dokonalá kombinace sladkého a slaného

Delikátní kachna s citrusovou polevou: dokonalá kombinace sladkého a kořeněného
Delightful Balsamic Baked Chicken: A Flavorful Feast for Body and Soul

Vynikající pečené kuře s balzamovým octem: Chuťový svátek pro tělo a duši

Úžasné Balsamické Pečené Kuře: Chutný Pokrm pro Tělo i Duši