Ultimate Mushroom and Asparagus Risotto: A Creamy Italian Delight

Nejlepší houbové a chřestové rizoto: Krémová italská lahůdka

Tento lahodný a pohodlný pokrm je klasické italské rizoto s příjemnými houbami a jemným chřestem. Krémová textura a bohaté chutě ho dělají ideálním jídlem na jakoukoliv příležitost, ať už pořádáte večeři pro hosty nebo si užíváte klidné jídlo doma. Postupujte podle tohoto receptu k vytvoření nezapomenutelného Nejlepšího houbového a chřestového rizota.

Suroviny:
– 1 hrnek rýže Arborio
– 1 libra smíšených hub (např. žampiony, shitake a žampiónkové), nakrájené
– 1 svazek chřestu, očištěný a nakrájený na kousky délky 2,5 cm
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 hrnek suchého bílého vína
– 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce másla
– Sůl a pepř dle chuti
– Nasekaná čerstvá petržel (na ozdobu)

Postup:

1. **Připravte vývar:** V hrnci střední velikosti zahřejte kuřecí nebo zeleninový vývar na mírném ohni. Držte jej teplý po celou dobu vaření.

2. **Osmahněte houby:** Na velké pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nakrájené houby a opékejte je, dokud nezpustí šťávu a nezezltnou, asi 5-7 minut. Ochutnejte špetkou soli a pepře. Houby vyjměte z pánve a odložte stranou.

3. **Osmahněte chřest:** Ve stejné pánvi přidejte kousky chřestu a osmahněte je 3-4 minuty, dokud nebudou měkké, ale stále křupavé. Vyjměte je z pánve a odložte vedle hub.

4. **Osmažte aromatické přísady:** V hrnci s tlustým dnem nebo holandském hrnci zahřejte zbývající lžíci olivového oleje a 1 lžíci másla na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a opékejte, dokud není skleněná, asi 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek a opékejte další minutu.

5. **Osmažte rýži:** Přidejte rýži Arborio do hrnce a dobře promíchejte s olejem a máslem. Vařte 2-3 minuty za stálého míchání, dokud nebude rýže okolo kraje trochu průsvitná.

6. **Podlijte vínem:** Přidejte bílé víno a vařte za neustálého míchání, dokud víno nebude vsáknuto rýží.

7. **Přidejte vývar:** Začněte přidávat teplý vývar k rýži po jedné naběračce, za stálého míchání a nechte každé přidání vsáknout, než přidáte další. Pokračujte v tomto procesu, dokud nebude rýže krémová a uvařená al dente, asi 18-20 minut.

8. **Kombinujte a dokončete:** Jakmile je rýže uvařená podle vaší chuti, vmíchejte uvařené houby a chřest. Přidejte zbývající lžíci másla a nastrouhaný parmazán, za stálého míchání nechte vše dobře spojit, dokud nebude rizoto krémové. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.

9. **Podávání:** Rizoto naberte na talíře nebo do mísy a ozdobte nasekanou čerstvou petrželí. Podávejte okamžitě a dobrou chuť!

Toto Nejlepší houbové a chřestové rizoto jistě uchvátí svou bohatou chutí a krémovou texturou. Užijte si tento pohodový pokrm s sklenkou bílého vína a dobrou společností!

The source of the article is from the blog cheap-sound.com