Klasická newenglandská vařená večeře
Newenglandská vařená večeře je sytý a hodně chutný pokrm s kořeny v tradiční newenglandské kuchyni. Tento jídlo vařené na jednom sporáku se skládá z kukuřičného hovězího plátku, zelí, brambor a mrkve, vše se vaří společně až do změknutí. Kombinace slaných a jemně slaných chutí z kukuřičného masa dokonale ladí se sladkostí zeleniny.
Ingredience:
– 1 (4librový) kukuřičný hovězí plátek s pikantní směsí
– 10 šálků vody
– 1 velká cibule na čtvrtky
– 3 stroužky česneku, oloupané
– 1 lžíce černých pepřových kuliček
– 3 bobkové listy
– 6 středně velkých mrkví, oloupané a nakrájené na kousky dlouhé 5 cm
– 6 středně velkých čerstvých brambor, rozkrojené na poloviny
– 1 středně velké hlávka zeleného zelí, vykrojené a nakrájené na klíčky
– 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele (nepovinné)
Postup:
1. Vložte kukuřičný hovězí plátek do velkého hrnce nebo holandského pekáče. Přidejte vodu, cibuli, česnek, pepřové kuličky a bobkové listy.
2. Přiveďte k varu na silném ohni. Jakmile začne vřít, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 2 1/2 až 3 hodiny, dokud bude kukuřičné maso měkké.
3. Do hrnce přidejte mrkev a brambory. Vraťte k varu, poté snižte teplo a vařte odkryté asi 10 minut.
4. Přidejte klíčky zelí do hrnce. Pokračujte v vaření dalších 15-20 minut, dokud zelí a zelenina nezměknou.
5. Vyjmete kukuřičné maso z hrnce a nechejte odpočinout několik minut před krájením.
6. Podávejte plátky kukuřičného masa s vařenou zeleninou, ozdobené čerstvou petrželí, pokud je to žádoucí.
Užijte si svou sytou a chutnou newenglandskou vařenou večeři!