Klasický kuřecí řízek: Chřupavá smažená lahůdka

2024-08-20
Classic Chicken Schnitzel: Crispy Breaded Delight

Klasický kuřecí schnitzel: Křupavě obalený lahůdkový kousek

Klasický kuřecí schnitzel je oblíbené jídlo, které obsahuje něžné kuřecí prsa obalena v křupavých strouhankách, poskytující dokonalou rovnováhu šťavnatého masa a křupavé vnější části. Toto jídlo je pevnou součástí mnoha domácností a často se podává s přílohou krémového bramborového pyré, čerstvým salátem nebo kyselými plátky citronu.

Ingredience:

– 2 velká kuřecí prsa, sploštěná na tloušťku 1/4 palce
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek hladké mouky
– 2 velká vejce
– 2 lžíce mléka
– 2 šálky strouhanky (ideálně panko)
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– 1 lžíce česnekového prášku
– 1 lžíce cibulového prášku
– 1 lžička papriky
– 1/2 šálku rostlinného oleje nebo více podle potřeby k smažení
– Plátky citronu k podávání
– Čerstvá petržel k ozdobení (nepovinné)

Postup:

1. Příprava kuřete:
– Ochutnejte sploštěná kuřecí prsa lehce solí a pepřem.

2. Příprava stanice na obalování:
– Vložte mouku do mělké nádoby.
– Ve druhé mělké nádobě rozšlehejte vejce s mlékem.
– Ve třetí mělké nádobě smíchejte strouhanku, strouhaný parmazán, česnekový prášek, cibulový prášek a papriku.

3. Obalení kuřete:
– Obalte každý kousek kuřete v mouce, zbavte přebytečného.
– Ponořte obalené kuře do směsi s vejcem, ujistěte se, že je plně obaleno.
– Tlačte kuře do směsi se strouhankou, zajistěte silný, rovnoměrný obal.

4. Předehřátí oleje:
– Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu, dokud nebude lesklý, avšak nekouřící. Strouhanka shozená do oleje by měla okamžitě svíjet.

5. Smažení kuřete:
– Opatrně vložte obalená kuřecí prsa do horkého oleje a smažte přibližně 3–4 minuty na každé straně, nebo dokud nebudou zlatavě hnědá a propečená. Vnitřní teplota kuřete by měla dosáhnout 165°F (74°C).

6. Odkapaní a podání:
– Po uvaření přendejte kuřecí schnitzel na talíř vystlaný papírovými ubrousky, aby odkapal přebytečný olej.
– Okamžitě podávejte s plátky citronu a ozdobte čerstvou petrželí, pokud si přejete.

Snězte vaše lahodné klasické kuřecí schnitzel vedle svých oblíbených příloh!

Crispy Chicken Schnitzel Recipe | One Pan | Easy and Delicious!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Artichoke and Red Pepper Tart: A Savory Delight for Any Occasion

Artyčokový a červený pepř Tart: Slaná lahůdka pro každou příležitost

Artičokový a paprikový koláč: Lahodná pochoutka pro jakoukoli příležitost Tento
Traditional Khichdi: A Healing Comfort Food with Rice and Lentils

Tradiční Khichdi: Léčivá pohodová strava s rýží a čočkou

Tradiční Khichdi: Léčivé pohodové jídlo s rýží a čočkou Khichdi